Zimski uvjeti na cestama: U Bednji 14 centimetara snijega i nula stupnjeva, u Komiži temperatura +21!

IAKO smo snijeg svi očekivali već jučer, on nam je stigao danas. Jutros pada u gotovo cijeloj zemlji, osim na obali. No, prognostičari na očekuju da će se on zadržati, tek u Gorskom kotaru i Lici. Naime, prema upozorenju na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Gorskom kotaru i Lici snijega će u predstojećem danu napadati od 5 do 20 cm, a ponegdje može biti čak i viši.

U Dubrovniku plus 20, u Delnicama -1


Na krajnjem jugu Hrvatske temperature su jutros vrlo visoke. Tako je u Dubrovniku, Pločama i na Mljetu u sedam ujutro izmjereno čak 20 stupnjeva, u Komiži 21! Split, Palagruža i Metković u sedam ujutro mjerili su 19 stupnjeva.

Dosta hladnije je u Šibeniku (13 stupnjeva u sedam sati) te Zadru (11 stupnjeva u sedam sati) te u Rijeci gdje je samo šest stupnjeva izmjereno u sedam sati.

U nizinskoj Hrvatskoj temperature se kreću od nule pa do tri stupnja, a u gorskoj Hrvatskoj koji stupanj ispod nule.


Na Jadranu su moguće mjestimice nevere. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari bure 30-55, u Velebitskom kanalu do 75 čvorova, a drugdje mjestimični udari jugozapadnog vjetra 30-40 čvorova.

U Zagorju 14 centimetara snijega!

U nekim dijelovima Hrvatskog zagorja, točnije mjesto Bednja jutros mjeri čak 14 centimetara snijega. U Krapini je visina snježnog pokrivača 4 centimetra, u Varaždinu tri, u Čakovcu također tri. Na sljemenu ima 4 centimetra snijega.

Zimski uvjeti na cestama

Autocestama A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča i A6 između čvorova Kikovica i Delnice, dionicama Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, i Paškim mostom smiju voziti samo osobna vozila.


Na Krčkom mostu zabranjen je promet za prvu skupinu vozila- autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionici Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Karlobaga dodatno još i za dostavna i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostrom (I. i II. skupina).

Zimski uvjeti još važe na nekolicini državnih, županijskih i lokalnih cesta na području Delnica (Gorski kotar).
D3 Stubica (vrbovsko)-Kupjak-Delnice-Sopač,
D42 Stubica-Ogulinski Hreljin,

Zbog susnježice sporije i otežano promet teče autocestama A2 između čvorova Krapina i Trakoščan i A4 od Komina do Goričana.

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje.

..................................................................................................................................................................

Na mail foto@index.hr šaljite nam snježne fotografije iz vašeg mjesta. Najboej ćemo objaviti kao cover na Indexovoj Facebook stranici

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.