Snijeg zabijelio Hrvatsku i ponovno izazvao kaos u prometu

KOLIKO god snijeg bio najavljivan, uvijek uspije iznova iznenaditi zimske službe. Zbog snijega tako promet teče otežano u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u Dalmaciji kolnici mokri i skliski od kiše.

Kako je izvijestio HAK, ponegdje ima i ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da ne kreću na put bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama kroz gorja, duž Ličke magistrale (D1) te na širem području Gračaca i Obrovca.

Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila, a snijeg pada na dionicama kroz Liku (čvor Bosiljevo-tunel Sveti Rok). Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama kroz Gorski kotar, Liku te pojedinim prometnicama u Hrvatskom primorju i središnjoj Hrvatskoj.

Snijeg i kiša padat će i sutra

Danas će biti oblačno, na Jadranu s kišom, a u kopnenom području snijegom, dok je u Lici i Slavoniji mjestimice moguća i kiša koja se može smrzavati na tlu, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod. Obilnije oborine očekuju se na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici. Vjetar će biti slab, u Slavoniji do umjeren istočnjak i jugoistočnjak. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno, ujutro i jako jugo, a na sjevernom Jadranu će već prijepodne okrenuti na slabu do umjerenu, podno Velebita mjestimice jaku buru i istočnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti će iznositi između -2 i 2, na sjevernom dijelu Jadrana od 5 do 9, na južnom od 9 do 13°C.

Sutra će biti oblačno, na Jadranu s povremenom kišom, mjestimice i grmljavinom, a u unutrašnjosti sa snijegom i kišom. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu umjereno do jako jugo, potkraj dana sjeverozapadnjak. Temperature zraka će biti jednake današnjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.