Spajaju se turističke zajednice Gospića, Korenice i Udbine, žele bolju promociju Like

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

TURISTIČKE zajednice grada Gospića, Plitvičkih Jezera i Udbine odsad nastupaju zajedno, čime će se postići bolja promocija i brendiranje Like te zadržavanje turista u destinaciji, priopćeno je u srijedu iz gospićke gradske uprave.

Na inicijativu grada Gospića te nakon više od godinu dana priprema i izdavanja suglasnosti Ministarstva turizma, u srijedu je potpisan sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica i jedinice lokalne samouprave s područja Like na razvijanju turističkog proizvoda - provođenje projekata „Lika je lik (lijek)“ i „Odlično je-iz Like je“.

Kako se ističe, rezultat je to višegodišnje zajedničke suradnje na turističkim projektima poput „Lika je Lik“, „Mjesec hrvatskog turizma“, „Tjedan odmora vrijedan“.  

Sve tri zajednice unutar 50 kilometara

Plitvička Jezera, grad Gospić i općina Udbina nalaze se u krugu 50 kilometara, međusobno se dodiruju i u istoj su jedinici regionalne samouprave – Ličko-senjskoj županiji, a svako mjesto ima svoje prirodne ljepote i turističke specifičnosti koje predstavlja svojim posjetiteljima. 

NP Plitvička Jezera raspolaže svjetskim prirodnim biserom i velikim brojem turista, koji svoj boravak u Nacionalnom parku mogu upotpuniti posjetom gradu Gospiću te odabrati neku od brojnih dodatnih sportskih, turističkih, adrenalinskih ili kulturnih aktivnosti.

S druge strane, navodi se u priopćenju, njihovim udruživanjem intenzivirat će se promocija povijesno poznatog i značajnog područja Udbine, odnosno srednjovjekovne Krbave.

Udbina sa svojim položajem, povijesnim i kulturnim značajem, vjerskim turizmom i prirodnim posebnostima te poznatom ekoproizvodnjom može itekako pridonijeti razvoju zajedničke turističke destinacije, zaključuje se u priopćenju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.