Španjolci u turističku ponudu uvrstili ljetovanje uz umjetnu oplodnju i brak za lezbijke

ŠPANJOLSKA se domislila još jednom načinu da privuče turiste u ovoj sezoni krize te su tako počeli nuditi britanskim lezbijkama paket koji uključuje sunce, more, zabavu, sklapanje istospolnog braka i trudnoću.

Ovaj originalni paket za lezbijke ponudile su zajednički jedna turistička agencija za homoseksualce i Klinika za plodnost koristeći pogodnosti španjolskih zakona koji su po tom pitanju jedni od najliberalnijih u Europi. Iskoristili su i podatak koji kaže da britanske lezbijke sve više dolaze u Španjolsku kako bi zatrudnjele, nakon što su donori spreme u njihovoj zemlji izgubili anonimnost 2005. godine.

Dođe oko 30-ak Britanki mjesečno  

Utemeljitelj klinike Instituto Bernabeu iz Alicantea Rafael Bernabeu rekao je kako su primijetili da Britanke nakon promijene tog zakona sve više dolaze kod njih. "Mi još uvijek možemo ponuditi anonimnost pa ljudi dolaze kod nas", rekao je Bernabeu te dodao kako mjesečno u njegovu kliniku dođe 30-ak Britanki od kojih 40 posto živi bez muškog partnera ili su lezbe.

"Ne pitamo ljude o njihovoj seksualnosti pa ne mogu dati točne podatke", kazao je Bernabeu te dodao kako ipak nekada one same dođu s partnerom istog spola ili kažu da su lezbijke. Budući da ponekad cijeli tretman u klinici traje nekoliko dana na pamet im je pala ideja da se povežu s turističkom agencijom koja radi s homoseksualcima i sve to uobliče u primamljivu ponudu za tu populaciju.

U Španjolskoj sklopljeno oko 12 tisuća istospolnih brakova

"Dvije žene koje putuju u Španjolsku kako bi dobile bebu čine nešto što je vrlo poseban događaj u životu", kaže Maria Jose Rico iz turističke agencije Rainbow Travel te dodaj kako im oni žele to iskustvo učiniti što ljepšim. U ponudi će se nuditi hotelske sobe s pogledom na Mediteran, noćne vožnje jahtama te poruke za ublažavanje nervoze prije tretmana. Ta agencija ponudila je lezbama koje u Španjolskoj zatrudne da, nakon što se ispune zakonski uvjeti za to, u toj zemlji legalno stupe u brak.

U posljednje četiri godine, od kada su istospolni brakovi legalni u toj europskoj zemlji, sklopljeno je oko 12 tisuća brakova. Ako su oba partnera stranci u Španjolskoj, za sklapanje braka jedan od njih mora prijaviti svoje prebivalište u toj zemlji, a u agenciji tvrde kako za to nije potrebna komplicirana procedura. Istospolni brakovi sklopljeni u Španjolskoj vrijede u toj zemlji i svim drugima u kojima je to legalno.

Pacijentice sa svih strana svijeta

U tu španjolsku kliniku ne dolaze samo Britanke, nego i Talijanke te pacijentice iz zemalja sa sjevera Europe. Bilo je pacijentica i iz SAD-a, no u manjoj mjeri, ali cijela ta priča izgleda kao vrlo zanimljivo oplemenjivanje turističke ponude. Kada bi Hrvatska imala Zakon sličan španjolskom tada bi mi uz najljepše more na svijetu i najljubaznije domaćine, mogli ponuditi i još jednu zanimljivu opciju za određenu populaciju turista.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više