Splićanin kojeg se tereti da je hladnokrvno ubio majku u kupaonici, ne osjeća se krivim

DAMIRU VUKOVIĆU iz Splita danas je pred Županijskim sudom započelo suđenje za ubojstvo 74-godišnje majke Ane. Na početku suđenja Vuković je, izjašnjavajući se o krivnji, naveo kako se ne osjeća krivim za smrt majke Ane.

Iz zagrebačkoga centra za forenziku stigli su i nalazi istrage i vještačenja u kojima stoji da su na Vukovićevoj jakni pronađeni tragovi vatrenog oružja. Nakon okrivljenikova izjašnjavanja o krivnji, iskaze su dali i njegov brat Mirko te vlasnica stana, teta Anđa Vuković. Mirko je objasnio sudu što je radio kobnog dana kad mu je majka ubijena, a Anđa Vuković je detaljno objasnila kako je prala prostoriju u kojoj su pronađeni Damirovi tragovi.

Suđenje se nastavlja sutra.

Jakna puna baruta

Podsjetimo, prije dolaska nalaza vještačenja jakne optužba je raspolagala tek jednim konkretnim dokazom, svježim otiskom dlana optuženog, koji je nađen na pločicama iznad kade u kojoj je ubijena Ana Vuković. Prema nalazu forenzičara, jakna Damira Vukovića puna je barutnih čestica, i to s prednje i stražnje strane, što ukazuje na to da je metke ispalio u malom prostoru, dakle, u kupaonici.

Time je dokazna građa vrlo kvalitetno osnažena premda je optužba i ranije bila uvjerena da je ubojstvo Ane Vuković počinio upravo njezin sin Damir, koji od privođenja kategorički negira povezanost s mučkim činom. Ipak, obrazloženje za svježi otisak u kupaonici nije imao. Barut na jakni definitivno ga je ukopao. Branitelj Željko Lubina nije bio dostupan za komentar.

Optuženi je tog jutra najprije išao baciti madrac na otpad. Došao je potom u stan, likvidirao majku sa dva hica u prsa te namjestio prizorište da izgleda kao da je zločin počinjen iz strasti. Otišao je zatim na ručak kod brata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.