Policija zaustavila Splićanina koji godinama divlja u prometu. Završio je u zatvoru

Screenshot: Youtube

SPLITSKA policija je noćas oko 1:30 u Ulici Domovinskog rata zaustavila motocikl kojim je upravljao 23-godišnji splitski influencer Adrian Petričević, javlja Dalmacija danas. Utvrdili su kako je 23-godišnjak počinio više prekršaja. Bez vozačke dozvole je upravljao motociklom koji nije imao vidljivo istaknutu registarsku oznaku. 

Petričeviću je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta od rujna 2021. do rujna 2023. godine zbog prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova. Dakle, upravljao je motociklom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, što znači da je ostvario obilježja prekršaja iz članka 244. stavka 1. i iz članka 286. stavka 12. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Objavljivao snimke divljanja na društvenim mrežama

Sudac je Petričeviću odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u splitski zatvor. Podsjetimo, Petričević je već više puta završio u medijima zbog divljanja motociklom i automobilom po splitskim ulicama.

Policija mu je u više navrata oduzimala vozila te ga privodila, ali on je uporno nastavljao raditi prekršaje. Često je svoje divljanje snimao i objavljivao na društvenim mrežama, čime je stekao popularnost.