Splitski vijećnik iz šale predložio gradnju suludog tunela, HDZ prihvatio

Foto: Facebook

VIJEĆNIK stranke Pametno Jakov Prkić na sjednici Gradskog vijeća u Splitu narugao se jučer vladajućoj većini Željka Keruma i HDZ-a prijedlogom da se odvoje sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju podmorskog tunela od Zapadne do Istočne obale u Splitu.

"Na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća testirali smo pažnju koalicije HDZ-HGS i predložili Kerumovo predizborno obećanje o gradnji podmorskog tunela za kojeg svi znaju da je neizvedivo. Nismo ni sanjali da će sve rezultirati usvajanjem prijedloga", komentirala je stranka Pametno danas na svojoj Facebook stranici. 

Čini se da vladajući nisu shvatili šalu i prihvatili su taj prijedlog jer je istu takvu besmislenu ideju predlagao Kerum u svojoj predizbornoj kampanji 2017. godine. Po tadašnjoj Kerumovoj procjeni, takav pothvat koštao bi najmanje 7 milijuna eura.

Predizborna Kerumova ideja

Kada je Prkić iz stranke Pametno predložio amandman, čini se da se predizborne Kerumove ideje prisjetio sin od djevojke brata Kerumove supruge, koji vodi Gradsko vijeće, te se nije protivio prijedlogu.

Na koncu je prihvaćen ovaj komični prijedlog prema kojemu se u splitskom proračunu predviđa izdvajanje 20.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za izgradnju podmorskog tunela u splitskoj luci.


"Nevjerojatno. Naša ironija je ozbiljno shvaćena. Vladajući su podržali prijedlog našeg vijećnika Jakova Prkića da se odvoje sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju podmorskog tunela od Zapadne do Istočne obale", objavila je stranka Pametno na svojoj Facebook stranici, a Marijana Puljak, predsjednica stranke, objavila je fotografiju iz prostorija splitske Gradske uprave s komentarom: "Još smo nasmijani, nakon 10 sati sjednice gradskog vijeća."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.