Splitski vijećnik pomogao čovjeku dok su drugi samo prolazili: "Ne budite šup*i"

Foto: Facebook

ŽUPANIJSKI vijećnik stranke Pametno Igor Skoko na Facebooku je opisao što je doživio ovog vikenda u Splitu. 

Kako tvrdi, on je u subotu izašao baciti smeće te je vidio čovjeka kako leži na podu kod obližnje trgovine. Kako mu nije uspio pomoći da ustane, posudio je mobitel od jedne žene koja je taman izašla iz dućana te je nazvao hitnu.

Hitna se, kako kaže, pojavila za par minuta i odvela čovjeka u bolnicu.

Bezosjećajnost njegovih sugrađana navela ga je da o svemu napiše status na Facebooku.

"Zaista ne kužim što se događa s ovim društvom... 

Izađem baciti smeće, a nasuprot Tommya leži čovjek, pokušam mu dati ruku da se ustane, ali nema šanse da stane na noge. Zreo da podleti pod auto ako bi se i uspio ustati. Posudim mobitel od jedne gospođe koja je taman izašla iz dućana, zovnem hitnu i 3 momka se stvore u roku od 3-4min, stave ga u kola i odvedu.

U roku od tih 10-ak minuta, prošlo je bar 100 auta (cijela kolona auta koja ide na pir), kraj čovjeka prošeta bar 20 ljudi i osim dvije starije gospođe nitko ni da stane pitati jel treba pomoći. Za 2 momka i curu od nekih 18-19, to je čak bila situacija i za malo podjebavati (nešto u stilu što si zalega diži se). Pa jebote je li problem stati pitati čovjeka treba li mu pomoć? Okrenuti broj hitne? Košta 10min vremena, a možeš nekome život spasiti... Znam da smo društvo od kurca, bez ikakvog osjećaja za odgovornost, ali zaista ne razumijem kako možeš proći kraj nekoga tko leži i nesuvislo priča bez da ti padne napamet da bi mogao pomoći...", napisao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.