Splitsko sveučilište ostalo bez rektora: Upravni sud smijenio Ivana Pavića

IVAN PAVIĆ ne može po treći put biti rektor splitskog Sveučilišta, zaključio je Upravni sud. Odluku je jutros saznao i rektor Pavić. Smjesta je za sutra sazvao sjednicu Senata, na kojoj bi se trebalo odlučiti o vršitelju dužnosti rektora. Pavić smatra da bi bilo najbolje da to bude on.

Ustavnom tužbom protiv odluke Upravnog suda

"Obrazloženje Upravnog suda vrlo je šturo. Konstatiraju da moj treći mandat nije u redu. Sutra ćemo naći rješenje za ovu situaciju dok ne izađemo iz nje. Moji suradnici i ja držimo da bi bilo najbolje da budem vršitelj dužnosti. Podnijet ću, naime, ustavnu tužbu. Legalist sam, poštujem odluke suda, i ako Ustavni sud odluči da je Upravni sud u pravu, povući ću se. U suprotnom, nastavit ću svoj mandat", kazao je Pavić za Index.

Lani se odlučio ponovno kandidirati za rektora premda su mu mnogi osporavali pravo, budući da je već odradio dva mandata. Pavić se konzultirao s prorektorom za pravna pitanja Draganom Bolančom. Zaključili su da Pavić može biti rektor i treći put, jer je zakonska odredba koja ograničava broj mandata stupila na snagu kada je već obnašao prvi mandat.

Pavića tužio protukandidat

Upravni sud odlučivao je, inače, povodom tužbe Pavićevog protukandidata Željka Domazeta, profesora FESB-a. On je Paviću osporavao pravo na kandidaturu i, evo, pokazalo se da je bio u pravu.

Profesor Domazet primio je presudu Upravnog suda i zna za sutrašnju izvanrednu sjednicu. "Nemam drugih informacija. Ne znam što će biti sutra, ali bih samo volio da jednu nespretnost ne zamijene još težom nespretnošću", kazao je Domazet za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.