Spreman za rat: Pijanom Virovitičaninu policija oduzela mali arsenal oružja

PRAVU malu vojsku mogao bi, oružjem koje mu je policija oduzela, opremiti 52-godišnji S.Ž. kojega je u nedjelju prijavio 27-godišnji sin G.Ž., priopćila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Sin je nazvao policiju kada kada se otac dvorištem počeo šetati s puškom te maltretirati članove obitelji. U njegovoj kući "plavci" su pronašli neprijavljeni mitraljez M-53, automatsku pušku M-70, poluautomatsku pušku, lovački karabin, lovačku pušku sačmaricu, pet ručnih bombi, dvije tromblonske mine, dvije protupješačke mine i 1596 komada razornog streljiva.

Prepijan da bi odgovarao na pitanja

Kriminalističku obradu S.Ž. policajci su počeli tek u ponedjeljak, jer je on bio prepijan da bi odgovarao na pitanja. Nakon toga izvršena je i pretraga stana i drugih prostorija te je još pronađeno i 746 komada razornog streljiva, 100 grama baruta, dva komada elektrodetonatorskih kapsli, improvizirana ručna bomba, dvije zamjenske cijevi za mitraljez, upaljač i detonator za ručnu bombu, spremnik za automatsku pušku, sedam redenika za mitraljez, ciljnik za ručni bacač i nastavak za ispaljivanje bombi iz puške.

Protiv vlasnika ovog pravog malog arsenala oružja bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.