SRAMOTA HRVATSKE Hrvatski neonacisti završili na američkoj televiziji

Foto: Index/Pixsell/Marko Lukunic

NAKON sramotnog marša neonacista središtem glavnog grada Hrvatske, ne jenjavaju reakcije javnosti.

Međutim, ne zgraža se samo Hrvatska nad ekstremno desničarskom povorkom. Stižu reakcije iz cijelog svijeta na neukusnu neonacističku paradu.



>> VIDEO Neonacisti marširali Zagrebom, urlali "Pozdrav Trumpu" i "Za dom spremni", Keleminec priveden

>> NOVA SRAMOTA Svjetski mediji pišu o neonacistima koji su marširali Zagrebom


Uz to, američka ambasada je, za razliku od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, promptno osudila postrojavanje Keleminčevih neofašista.

>> Oglasila se američka ambasada, nisu sretni zbog neonacističkog marša u Zagrebu

Sramota za Hrvatsku

Međutim, sad se oglasila i jedna od najgledanijih TV postaja u SAD-u. Čini se kako istovremeno mahanje američkom i neonacističkom zastavom ne prolazi dobro u očima ljudi kojima se Keleminec i društvo pokušavaju dodvoriti.

Televizijska kuća Fox, inače poznata po promoviranju Trumpa, u svojoj emisiji je izvijestila o Keleminčevu marširanju Zagrebom.

Opisali su urlanje notornog pozdrava "Za dom spremni" kao pozdrava koji je korišten za vrijeme nacističkog, ustaškog režima u Hrvatskoj.

Spomenuli su i kako su ustaše odgovorne za ubojstva tisuća Židova, Srba, Roma i antifašista Hrvatske, u koncentracijskim logorima tijekom Drugog svjetskog rata.

Naravno, odmah su spomenuli i reakciju svoje ambasade, naglašavajući kako se oštro ograđuju od takvih pronacističkih i profašističkih stavova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.