Srbija "podebljala" tužbu protiv Hrvatske za genocid: Pozivaju se na Gotovininu presudu

SRBIJA je Međunarodnom sudu u Haagu dostavila dopunske pisane argumente protiv Hrvatske u sporu u kojem se dvije države međusobno tuže za genocid.

Tužbe su podnijete za genocid tijekom rata u rata u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine. Srbija je dopunila svoju tužbu na 1000 stranica, u kojem se u osnovnom dijelu na 320 stranica osporavaju prigovori Hrvatske te je dodano još 76 aneksa.

Srbija se poziva i na presudu Gotovini

Iz Srbije tvrde kako dodatna argumentacija sadrži dokaze koji osnažuju kontratužbu naših susjeda, izjave svjedoka, tajne zapise razgovora hrvatskog vrha, neke međunarodne dokumente i analize "Veritasa", na čijem čelu je Savo Štrbac, sa oko 7 tisuća srpskih žrtava od kojih je dvije tisuće nestalih, pišu srpski mediji.

"Ovo je posljednji podnesak Srbije, a sud će zatim Hrvatskoj odrediti rok u kojem ima pravo da na njega odgovori", kazao je Štrbac koji sudjeluje u radu srpskog pravnog tima. Sadržaj podnesaka će biti objavljen tek prije usmene rasprave koja bi se mogla očekivati u prvoj polovini 2013. godine.

Hrvatska je tužbu protiv bivše Jugoslavije podnijela u srpnju 1999. godine, a Srbija je kontratužbu dostavila u siječnju prošle godine. Kako pišu srpski mediji, Srbija se u ovim dokumentima poziva na presudu Anti Gotovini sa Haškog suda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.