Srbija: U Kosovo smo uložili 30 milijardi dolara, nemaju pravo na imovinu Jugoslavije

SRPSKI ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović tvrdi kako Kosovo nema pravo, niti može dobiti imovinu koju ima, ne samo u Srbiji već i u drugim državama koje su nastale raspadom Jugoslavije.

Ministar se poziva na sporazum o sukcesiji iz 2001. godine koje su potpisale bivše republike Jugoslavija, a Kosovo ne može sudjelovati u podjeli zato što je tada bila autonomna pokrajina. "Srbija je u posljednja tri desetljeća na prostoru Kosova i Metohije uložila 30 milijardi dolara", kazao je Bogdanović gostujući na RTS-u.

Najavio je i da će se u budućnosti razgovarati i o statusu Kosova, što je ključno pitanje za Srbiju. Bogdanović tvrdi da od povrata imovine neće ništa biti, zbog toga što je "Srbija financirala sve što je građeno na Kosovu" te je podsjetio da su dnevno na taj prostor upućivali više od milijun dolara.

Ponovio je i stav kako Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova. U novim pregovorima s Prištinom očekuje da će se riješiti problemi struje, vode, matičnih knjiga, katastra, dokumenata, telekomunikacija i mobilne telefonije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.