Srpski sud mu priznao tužbu za oduzetu imovinu, a u Hrvatskoj ga optužili za lažirani ratni put

IVICA BAČIĆ lani je na beogradskom sudu pravomoćno dobio tužbu protiv Ministarstva obrane Republike Srbije, koje mu mora nadoknaditi štetu za Renault 19 i još nekoliko osobnih stvari, koje su mu oduzeli prilikom zarobljavanja u Kninu 3. listopada 1991. godine, a sada su ga u Splitu optužili za lažiranje ratnog puta. 

Spor oko stana

Bačića je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo za krivotvorenje službene isprave. Terete ga, naime, da je u predmetu koji protiv njega vodi država radi povrata stana u vlasništvu MORH-a, u nakani da stan zadrži kao dokaz radi ostvarivanja prava na stambeno zbrinjavanje priložio preslik krivotvorenog ugovora o službi u Zboru narodne garde od 3. kolovoza 1991. godine. U tom ugovoru je neistinito navedeno da je zaključen između MORH-a i Ivice Bačića, premda je znao da Ministarstvo nikada nije sa njim zaključilo ugovor o službi u Zboru narodne garde RH, navodi se u priopćenju DORH-a.

Optužnim prijedlogom Državno odvjetništvo traži za Bačića zatvorsku kaznu! Već su ga, naime, dvaput osudili na uvjetne kazne zatvora zbog obiteljskog nasilja pa im se takva sankcija čini primjerenom.

Ivica Bačić zasada nije htio komentirati optužni prijedlog Državnog odvjetništva, no reakcija se može uskoro očekivati.

Što je s prijavom protiv SIS-ovca koji je Graorca otpravio na robiju?

Bačić je svojedobno tužio i dobio glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića na Upravnom sudu zbog prava na pristup informacijama. Zanimao ga je slučaj Vlade Ugrine, pukovnika SIS-a, temeljem čijeg je svjedočenja zbog ratnog zločina u logoru u BIH na zatvorsku kaznu od 15 godina osuđen Mirko Graorac, bivši prometni policajac u Splitu. Ugrina je svojedobno bio prijavljen za krađu automobila pa je Bačića zanimalo kakvu je odluku Državno odvjetništvo donijelo u tom slučaju.

Zanimalo je i Index, no do dana današnjeg nije nam odgovoreno kakva je bila državnoodvjetnička odluka u tom predmetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.