Srpskom liječniku policija jutros upala u stan, zaprijetili mu da ne ide na prosvjede

Ilustracija: EPA

JUTROS oko 6:45 policija je došla na vrata stana dr. Željka Bacotića u Užicama, predsjednika Gradskog odbora Demokratske stranke, kako bi ga upozorila da ne sudjeluje na prosvjedima, javlja Nova.rs

"Policija nas je probudila jutros oko 6:45 kada su zvonili na vrata mog stana u kojem sam bio sa suprugom i dvoje djece. Dva pripadnika PU Užice su se ispričala zbog toga što nas uznemiruju i rekli su da su poslani kako bi prenijeli poruku koja je s više instance iz Beograda stigla za mene, a od te poruke se osobno ograđuju. Rekli su da im je naloženo da dođu na moja vrata i da mi prenesu poruku iz vrha da se ne bavim radom opozicije te da ne sudjelujem na prosvjedima", rekao je Bacotić. 

 

Unatoč prijetnjama, sudjelovat će na prosvjedu

Inače, Bacotić je specijalist urologije zaposlen u Općoj Bolnici u Užicama, žena mu je specijalistica ginekologije, a roditelji su dvoje djece stare 7 i 11 godina. 

"Umjesto na vrata kriminalaca, narkodilera i batinaša, oni su došli u naš privatan stan. Od jutros pokušavam objasniti djeci da živimo u zemlji u kojoj se progone ljudi, u kojoj se ne poštuju prava građana i ne postoji sloboda mišljenja", rekao je. 

Ipak, Bacotić kaže da će unatoč svemu sa svojom ženom sudjelovati na današnjim i svim sljedećim prosvjedima. 

Podsjetimo, veliki prosvjedi koji su izbili u Srbiji prošlog tjedna, a kulminirali preko vikenda, nastavit će se i ovog vikenda u još većem opsegu, prema najavama organizatora koji kažu da će se mirni prosvjedi i blokade cesta održati u čak 40 gradova diljem zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.