Splićani iz nebodera na Blatinama ogorčeni na majku bivše missice: "Od bušilica ne možemo živjeti!"

Foto: Index

STANARI nebodera na splitskim Blatinama ogorčeni su na Goricu Mančić, vlasnicu salona za ljepotu Gorica, inače majku missice Biljane Mančić. Kažu nam kako je Gorica u prosincu prošle godine krenula u rekonstrukciju svog salona u apartmane. Unatoč obećanju da će radovi biti gotovi za dva mjeseca, još uvijek traju.

"Buše od rana jutra do večeri"

"Ni dan, danas, na blagdan Velikog četvrtka ne da nam mira. Intezitet buke rada četiri, pet bušilica istovremeno je nepodnošljiv. S bušenjima se počinje u 7 ujutro, a traju sve do večernjih sati. Stanarima je postalo nesnošljivo tu i na takav način živjeti. Nemoguće je razgovarati, odmarati, spavati, učiti. Dotična gospođa se više puta oglušila na primjedbe i žalbe stanara. Napustila je prostor dok su trajali grubi radovi, a ne razumije kako je nama mjesecima prihvatiti takve uvjete stanovanja", napisala nam je stanarka nebodera.

"Manipulira situacijom i igra se obećanjima"

"U ponedjeljak je stavljena obavijest, i to bez isprike stanarima, da će grubi radovi trajati danas i sutra, što znači da je još jučer trebala završiti s radovima, ali mi se od jutros opet budimo sa zvukovima bušilica. To njezino danas i sutra može biti i na sam blagdan Uskrsa jer dotična gospođa bezobzirno i proračunato manipulira situacijom i igra se obećanjima", nezadovoljni su susjedi Gorice Mančić.

Premda Mančić tvrdi da ne radi, danas smo je nekoliko puta pokušali dobiti telefonom, ali su nam djelatnice kazale da je zauzeta. Ipak, iza 15 sati uspjeli smo popričati s Goricom Mančić, koja nas je i pozvala u salon da se uvjerimo koliko su opsežni građevinski radovi.

"Stvarno mi je žao stanara, potpuno ih razumijem"

U Salonu smo zatekli djelatnice, stranaka nije bilo, a ni radnika, koji su bili na pauzi.  

"Ja se ispričavam. Očekivala sam da će biti gotovo za dva mjeseca, ali odužilo se. Meni je žao i mene i mojih cura. I naš posao pati. Ne možemo primati klijente pošto je bučno. Nikako ne radimo. I tu smo na gubitku. Moramo se strpiti. Stvarno mi je žao stanara. Potpuno ih razumijem. Ne znam što napraviti. Odužili su se radovi. Oni pozovu, nemojte sada bušiti, dijete mi spava. I onda stanemo. I radi toga su mi se odužili radovi. Subotu i nedjelju ne radimo, i tu gubimo dane. Najgrublji su radovi završili. Nadamo se da će do 1. svibnja sve biti gotovo. Ide sezona, a mi smo digli ogromne kredite", kazala nam je Gorica Mančić. 

"Da sam znala da će ovoliko trajati, ne bih ni počinjala"

Uređuje se 400 kvadrata na dvije etaže.

"Sada je Uskrs, nećemo raditi pet dana, radnici isto žele praznike. Danas je bilo dodatnih radova, morali smo montirati klimu. Da sam znala da će ovoliko trajati ne bih ni počinjala. Sada idu fini radovi, bit će manje bučno. Malih bušotina će ipak biti. Dolazila je i policija, upravitelj. Bilo je vrijeđanja, sve sam istrpjela, valjda ću istrpjeti još i ovo", kazala nam je Gorica Mančić.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.