Štimac: Ne prodajem hotel "Therapia" u Crikvenici, razmišljam o širenju biznisa

AUSTRIJSKA grupacija Falkensteiner postaje partner bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu Igoru Štimcu, u vođenju njegovog hotela "Therapia" u Crikvenici.

Štimac je shvatio da, iako je uložio gotovo 16 milijuna eura u taj hotel i njegovu temeljitu obnovu, on ne može dugo opstati na turističkom tržištu, ako nije dio organizacija koje se bave bukingom. Vođenjem hotela preuzet će Dino Hrelja, koji je bio menadžer hotela "Punta" grupe Falkensteiner na Krku.

"Premda mogu biti zadovoljan radom hotela u zadnje tri godine, jer lani smo, primjerice, na razini 9 mjeseci imali 60-postotnu popunjenost, što je za hrvatske prilike jako dobro, svjestan sam da je teško opstati ako nisi dio organizacija koje se bave bukingom, koje mogu dovesti kvalitetnije goste, produljiti sezonu", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Štimac.

Čeka privatizaciju hotelske tvrtke Jadran

Štimac je kazao kako se, otkad je kupio hotel i doveo ga do statusa četiri zvjezdice, konstantno špekulira o tome da ga želi prodati, on kaže kako u ovom trenutku on o tome ne razmišlja ali kako ne isključuje tu opciju u nekoj daljoj budućnosti.

Isto tako, Štimac je htio svoje ambicije hotelskog biznisa proširiti preuzimanjem devastirane hotelske tvrtke Jadran, za što je nakratko zainteresirao i američke ulagače, no oni su u međuvremenu odustali. "Nisu mogli čekati da se pokrene privatizacija Jadrana, što bi se navodno ove godine konačno trebalo i dogoditi. No sve dok se ne raspiše natječaj neću o tom projektu razmišljati", zaključio je Štimac. Hotelska tvrtka Jadran inače je druga po veličini na Kvarneru.

K.S.
Foto: therapia.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.