Stojanović tražio zaštitu kod Lozine: Dvaput osuđen za pokušaj ubojstva, a u strahu od tužiteljice?!

Foto: Index

KRISTIJAN STOJANOVIĆ, već dvaput osuđen pravomoćno za pokušaj ubojstva, danas je na suđenju za ubojstvo Ive Stipetića na Kočinjem brdu kod Klisa, zatražio zaštitu kod suca Slavka Lozine.

"Suče, zaštitite me. Ja se nje bojim. Dere se, viče. Imam noćne more od nje", žalio se sucu Lozini na tužiteljicu Rene Lauru.

Lozina o bivšoj šefici: Ne morate se bojati, ona je stroga, ali poštena

Jadikovka nije legla na plodno tlo.

"To je moja bivša šefica. Ona je stroga, ali poštena. Ne trebate se nje bojati. Ona se bori da dokaže optužnicu", kazao je Lozina uplašenom Stojanoviću. Početkom 90-ih kada je Lozina započinjao sudačku karijeru u Općinskom sudu u Splitu, Laura je bila također sutkinja, i to predsjednica Kaznenog odjela, tj. bila je Lozini šefica.

Stojanović je osjetio potrebu i da kaže kako papir nađen u terencu Dejana Martedića, nakon što je propucan na Splitu 3, nikada nije stigao do onoga kome je bio namijenjen, tj. do Ivana Giljanovića koji je na prošloj raspravi svjedočio u korist Stojanovića i kazao kako mu je njegov kum Ivica Šerić priznao da ga je lažno teretio da je ubio Stipetića. Na papiru su inače bile upute za njegovo svjedočenje, među ostalim, i taj dio koji se odnosi na razgovor sa Šerićem.

Gulišija u virozi

Igrokaz je upriličen bez branitelja Željka Gulišije, koji se nije pojavio zbog viroze. Sudac Lozina kontaktirao ga je telefonski te zaključio da se po glasu čuje kako je bolestan.

Rasprava je odgođena dok se ne oporavi.

Stojanović je za ubojstvo Ive Stipetića bio osuđen na 14 godina zatvora. Vrhovni sud je presudu ukinuo te naložio ponovno suđenje. Zaključili su da je prvostupanjski sud preuranjeno zaključio da ga je ubio. Stipetić je likvidiran sa dva metka u glavu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.