Stoltenberg: Ukrajini treba više vojne pomoći da bi opstala u borbi

Foto: EPA

Više vojne pomoći "od vitalnog je značaja za sposobnost Ukrajine da opstane u borbi" sa sveobuhvatnom ruskom invazijom, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

"Ukrajina i dalje presreće ruske projektile na dnevnoj bazi, spašavajući nebrojene živote. No sposobnost Ukrajine da održi svoju obranu zahtjeva povećanu opskrbu i više potpore", rekao je u izjavi.

Nakon nedavnih teških ruskih zračnih napada, Stoltenberg je sazvao sastanak veleposlanika NATO saveznika u Bruxellesu na zahtjev Ukrajine radi razgovora o potrebama protuzračne obrane zemlje.

"Saveznici su ponovno pokazali da pojačavaju vojnu pomoć Ukrajini"

Obraćajući se putem videolinka, ukrajinski ministar obrane Rustem Umerov izvijestio je veleposlanike i Stoltenberga o situaciji na bojnom polju i prioritetima Ukrajine po pitanju vojne opreme.

"Saveznici su danas ponovno pokazali da pojačavaju svoju vojnu pomoć Ukrajini", rekao je Stoltenberg u svojoj izjavi nakon sastanka, naglašavajući važnost povećanja opskrbe, bez navođenja detalja. "Moramo nastaviti opskrbljivati ​​Ukrajinu opremom i streljivom potrebnim za obranu od ruske invazije", dodao je.

NATO se sastao s ukrajinskim ministrom obrane putem Vijeća NATO-a i Ukrajine, zajedničkog tijela uspostavljenog u srpnju 2023. koje omogućuje objema stranama međusobno savjetovanje.

Cilj je produbiti odnos te ratom razorene zemlje sa Savezom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.