Strava kraj Petrinje: Specijalci i dalje traže nasilnika koji je suprugu brutalno izbo nožem

POMAHNITALI muškarac je jutros oko 6 sati u mjestu Miočinovići, koje se nalazi oko 25 kilometara od Petrinje, nožem napao nevjenčanu suprugu i zapalio kuću u kojoj su zajedno živjeli, doznaje se iz PU sisačko-moslavačke.

Pokušaju ubojstva je prethodila žestoka svađa. 56-godišnji Josip Dominić je svoju nevjenčanu 49-godišnju suprugu Dragicu Mandić počeo napadati nožem, a nesretna se žena pokušala spasiti od napada skokom kroz prozor.

Nožem ju je nastavio bosti i ispred kuće, koju je ubrzo zatim zapalio, nakon čega se dao u bijeg kroz obližnju šumu. Požar kuće su jutros oko 7.30 sati ugasili vatrogasci iz Petrinje.

Glasnogovornica sisačke policije Iva Hranitelj, rekla nam je večeras oko 20.30 sati da potraga za odbjeglim Dominićem i dalje traje. U potragu je uključen veliki broj policajaca uključujući jedinicu interventne policije iz Siska te sav raspoloživi policijski potencijal iz Petrinje.

Tijekom večeri potrazi su se pridružili pripadnici specijalne jedinice policije iz Lučkog te pripadnici Mobilne jedinice Ravnateljstva policije iz Zagreba koji će potragu tijekom noćnih sati izvoditi uz pomoć specijaliziranih pasa tragača i termovizijskih kamera.

Žena je životno ugrožena

Nesretna žena je s teškim ozljedama opasnim po život (pet ubodnih rana po tijelu) hitno prevezena u Opću bolnicu Sisak, gdje je smještena u šok sobu. Policija je poslijepodne izvijestila da je nesretna žena prevezena u sisačku bolnicu Dr. Ivo Pedišić gdje su njene ozljede okvalificirane kao opasne po život.

Iz bolnice se večeras doznaje da je njeno zdravstveno stanje zasad stabilno, ali je i dalje životno ugrožena.

Spomenimo da je Dominić otprije poznat policiji koja je zbog njega dva puta morala intervenirati. Posljednji put prije nekoliko dana kada je Dominić prijetio da će se ubiti. Nakon toga je u policijskoj pratnji bio prevezen u bolnicu za psihički oboljele osobe u Popovači odakle je otpušten nekoliko dana kasnije.

Prema kazivanjima njihovih susjeda, Dominić i njegova supruga u Miočinovićima su se nastanili nakon što su se vratili iz Njemačke. Navodno je Dominić i ranije imao probleme sa svojom suprugom s kojom se nemali broj puta znao posvađati.

"Vidio sam da krvari iz trbuha, iz prsa, da vuče krvavu nogu iz koje je liptala krv"

Prvi susjed Lazo Miočinović je Jutarnjem listu ispričao kako ga je jutros prije šest stati probudila vika i lupanje po vratima njegove kuće: "U gaćama sam otvorio vrata i vidio nepoznatu uplakanu i ustrašenu ženu koja je vikala. `Gospodine pomozite, nožem ju je, ubio ju je, zovite policiju`. Shvatio sam da je ta žena gost kod mojih susjeda te da je zajedno s njima u nedjelju slavila Uskrs, imali su veliku feštu u dvorištu, te da je bila svjedokom nekakvog zločina".

"Ubrzo sam pred vratima kuće vidio i susjedu Dragicu svu krvavu. Dovukla se nekako do mene, došla je tražiti pomoć i da zovem hitnu i policiju jer ju je Josip ubo nožem. Vidio sam da krvari iz trbuha, iz prsa, da vuče krvavu nogu iz koje je liptala krv. Odmah sam zvao hitnu, policiju, ali i vatrogasce, jer sam vidio da se iz susjedove kuće dimi. Ubrzo je došla hitna, policija, a petrinjski vatrogasci su ugasili požar i spasili kuću. Evo, žena koja je svjedok tragedije, zajedno sa svojim malim sinom tu je kod mene u kući i policija je ispituje", dodao je.

I.M.
Foto: Miroslav Kiš/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.