Strava u Splitu: Unuk baku vidio kako živa gori

SPLITSKA policija nastavila je sa očevidom jučerašnjeg požara u stanu na prvom katu kuće u Zrinsko-Frankopanskoj ulici broj 1, tik do splitskog HNK, u kojem je tragično stradala 85-godišnja Jurka Bilić. 

Opekotine trećeg i četvrtog stupnja

Starica je živa izgorjela, nakon što je, po svemu sudeći, pala na peć. Stravičan prizor ugledao je njezin unuk, koji je samo na desetak minuta izašao iz stana. U pomoć su priskočili konobari iz obližnjeg kafića te ugasili požar.

Za Jurku spasa nije bilo. Našli su je na podu sobe s teškim opekotinama 3. i 4. stupnja. Tragovi gorenja bili su vidljivi po zidovima sobe, te dvosjedu, koji je još uvijek tinjao kada su u stan stigli vatrogasci JVP Split. 

Očevid koji je sinoć vodio istražni sudac Stanko Grbavac potrajao do dugo u noć. Veliki je problem  pričinjavala slaba vidljivost, jer je stan nakon požara ostao bez struje. Bio je tamo i patolog Antonio Alujević. Starica je inače patila od šećerne bolesti, ali je bila pokretna. Obdukcija bi trebala pokazati je li joj možda pozlilo prije no što ju je zahvatio plamen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.