Stravična nesreća u Sloveniji: "Za dlaku je izbjegnuta još veća tragedija"

Screenshot: Index

JUČER je na ljubljanskoj obilaznici ispred tunela Gotovec poginuo mađarski vozač kamiona, a stručnjaci kažu kako je ova stravična nesreća mogla proći još gore, javlja 24ur

>>> Teška nesreća u Sloveniji: Kamion pao s nadvožnjaka, vozač poginuo

Naime, da je cisterna bila puna opasnog materijala koji inače prevozi, mogla je eksplodirati, a kamion je mogao pasti na cestu ispod vijadukta. 

"Najveći problem je što većina vozača putničkih vozila želi prijeći ispred kamiona jer kamion ima veći sigurnosni razmak, a nitko ne razmišlja o tome što kamion vozi", rekao je Daniel Granda, instruktor Auto-moto saveza Slovenije. 

Snimka s nadzornih kamera pokazala je kako stvari vrlo lako mogu izmaknuti kontroli. 

Vozaču prijeti do osam godina zatvora

Policijski inspektor Aleksander Vrabič kazao je kako vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a svi drugi detalji, uključujući brzinu kojom je vozio, bit će objavljeni naknadno.

"Činjenica je da je vozač kamiona pokušao spasiti situaciju", dodao je Vrabič.

Vozač osobnog automobila nije ozlijeđen. U nesreći je oštećeno još jedno vozilo. Vozaču Corse prijeti do osam godina zatvora.

Na teren je izašlo 18 vatrogasca, a pridružilo im se još nekoliko dobrovoljaca. Spustili su se do vozača koji je bio zarobljen u kamionu, ali on je umro dok su došli do njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.