Strenja Linić optužila SDP-ove partnere: Boje se da neće biti dosta fotelja za njih

Screenshot: HRT

ZASTUPNICA Mosta Ines Strenja Linić rekla je za da Most i dalje želi tripartitnu vlast, javlja HRT.


Gostujući u emisiji 'U mreži prvog' Hrvatskog radija najavila je da će se na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća sastati svi članovi Nacionalnog vijeća i svi zastupnici, no neće donijeti konačne odluke, samo će dogovoriti daljnju strategiju nakon sinoćnjeg odgovora HDZ-a i pisma čelnika koalicije Hrvatska raste Zorana Milanovića.

"Dat ćemo još nekoliko dana svima da nam se pridruže, a do tada razgovore nastavljamo s HDZ-om koji je jučer pristao na sve što smo tražili - nestranačkog premijera, a i Karamarko je pozvao da nam se s ljevice pridruži tko god želi" izjavila je Ines Strenja Linić i dodala kako pokušavaju naći rješenje da izbjegnu izbore.

U emisiji je gostovala i predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli koja je rekla kako ih HDZ nije nadigrao.

"Nadigrao je sebe i neke u Mostu koji vjeruju da je sve istina što obećaju. Mi od početka igramo otvoreno i čekamo odgovore Mosta na naš pristanak na reforme. Neodgovorno je od Mosta što nismo dobili, kako su obećali, odgovore na temeljno pitanje - s čime se ne slažu s SDP-om, a s čime s HDZ-om.Konsenzus se ne događa jer je to politika. S ovakvim prijedlogom Mosta uništavamo oporbu. Reforme su bile nužne i prije godinu dana pa nitko od oporbe nije pomagao da ih provedemo, rekla je Tireli. Istaknula je da ove reforme nisu Mostove reforme - to su reforme koje svi žele - od građana do političara. Trenutačnu situaciju ne smatra porazom svoje koalicije - to znači ostati principijelan i dosljedan. Za razliku od Mosta, mi imamo politički kontinuitet. Ako ozbiljno želite iznijedriti promjene, morate znati kako ćete to ostvariti. Most će morati ući u koaliciju, rekla je Tireli.

Na to joj je Ines Strenja Linić rekla da će odgovori biti objavljeni. Referirala se na Tireličine riječi da je potrošeno vrijeme na pregovore.

"To nije potrošeno vrijeme - mi smo najzad izgovorili što se nije napravilo u ovih 20 godina. Sa svime se slažu pa se pitamo zašto do toga nije došlo svih ovih prethodnih godina. Ako se slažete idemo zajedno svi nešto napraviti. Optužila je koalicijske partnere SDP-a da se boje da u ovoj novoj podjeli neće biti prostora za njih. "To je samo borba za fotelje", rekla je Ines Strenja Linić

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.