Studenti: Jedini prijedlog zakona koji efikasno može riješiti probleme je onaj kojeg smo izradili mi

IDUĆEG ponedjeljka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu sastat će se povjerenstvo za izradu prijedloga zakona koji bi trebao regulirati pitanje financiranja visokoškolskog obrazovanja.

"Predsjednik povjerenstva pokušao je u javnosti prikazati taj sastanak kao jamstvo demokratskog dijaloga. Bez obzira na tu paradu, jasno je kako je ono politički sasvim impotentno. Njegov je sastanak inscenacija procesa dijaloga kako bi se prikrila činjenica da se on u ovakvom poretku uopće ne može voditi. Potvrđuje to resorni ministar, zajedno s premijerkom, koji sasvim konkretno najavljuje detalje novog zakona te obećava njegovo donošenje danima prije nego što se povjerenstvo uopće sastalo da raspravlja o svome prijedlogu. Promjene koje ministrov zakon donosi su očekivano samo kozmetičke i tek se djelomično dotiču problema komercijalizacije visokoškolskog obrazovanja, dok se onog reprodukcije socijalnih nejednakosti kroz njegov sustav ne dotiču uopće", izvijestili su studenti.

"Taj zakon nije u interesu većine članova ovog društva i ne čini ništa da se sistemski olakša pozicija socijalno najosjetljivijih. Nikakvo zasnivanje stručnih povjerenstava to ne može sakriti. Zasad jedini prijedlog zakona koji efikasno može riješiti te probleme onaj je koji smo izradili mi. Od njega nećemo odustati", poručili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.