Sud na kojem radi Buntićeva majka mora odlučiti o pritvoru. Odlučivat će isti sudac

Foto: Privatna fotografija

Nakon što je jučer sud u Širokom Brijegu odbio zahtjev za izuzećem suda u Ljubuškom u slučaju Denisa Buntića, danas je sud u Ljubuškom odlučivao o žalbi koju su na odluku o puštanju na slobodu s mjerama opreza uložili tužitelji.

Kako je Indexu potvrđeno iz Tužiteljstva, žalba Županijskog tužiteljstva je uvažena, rješenje Općinskog suda u Ljubuškom je ukinuto i predmet je vraćen sucu na ponovno odlučivanje.

Odlučivat će isti sudac

To znači da će sud u Ljubuškom, na kojemu radi majka Denisa Buntića, koji je nedavno premlatio svoju ženu, opet odlučivati o tome hoće li mu odrediti pritvor ili ne. Da stvar bude još zanimljivija, to novo rješenje, koje će ponovno odlučiti o prijedlogu o pritvoru, pisat će Filip Šaravanja - sudac koji je donio prvo rješenje - ono kojim je Buntić pušten da se brani sa slobode.

Tužiteljstvo traži pritvor

Iz Tužiteljstva ZHK su zatim uložili žalbu zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

"Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor", kazali su iz Tužiteljstva ZHK.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na njih, i opravdana bojazan da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.