Sud u Širokom Brijegu odbacio zahtjev suda u Ljubuškom za izuzećem u slučaju Buntić

Foto: Facebook

Kantonalni sud u Širokom Brijegu odbacio je zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za izuzećem u vezi s postupanjem po žalbi Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona na rješenje o određivanju mjera zabrane umjesto predloženog pritvora za Denisa Buntića (41) iz Ljubuškog.

Kako je potvrđeno Dnevnom avazu, Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, kojim je predsjedavao Franjo Ravlija, danas je odbacilo zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za delegaciju zaista nadležnog suda za postupanje u tom predmetu.

Kako se može iščitati iz rješenja, zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom je odbačen zbog činjenice da je prijedlog za, praktično, izuzećem podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća, koji za to nije ovlašten.

Podsjetimo, iz Tužiteljstva ZHK su jučer naveli da su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

"Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor", kazali su iz Tužiteljstva ZHK.

Razlozi za određivanje pritvora

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na njih, i opravdana bojazan da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.