Sudac istrage odlučuje o istražnom zatvoru za kolegicu sutkinju, stečajnog upravitelja i ostale

Foto: Hina

ROČIŠTE na kojem bi sudac istrage trebao odlučiti o istražnom zatvoru za osumnjičene da su nezakonitostima u stečajnim postupcima zaradili 27,5 milijuna kuna zakazano je na zagrebačkom Županijskom sudu u 10,30 sati.

Kada je u srijedu navečer izvještavao o pokretanju istrage protiv stečajnog upravitelja Pere Hrkaća, trgovačke sutkinje Vesne Malenice, troje njihovih suradnika i jedne tvrtke Uskok nije naveo za koje će osumnjičenike i zbog čega zatražiti istražni zatvor.

Uz sutkinju i Hrkaća koji je po tvrdnjama tužiteljstva sve osumnjičene povezao u "zajedničko djelovanje" u akciji su uhićeni i Hrkaćeva tajnica Tatjana Kušec, Miroslav Mitak i Josip Debić, dok se Milan Lučić osumnjičen za pomaganje u zlouporabama, po riječima njegova branitelja, nalazi u Austriji.

Osim zbog zločinačkog udruživanja Uskok osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita. Tvrtke kojima je Hrkač bio stečajni upravitelj navodno su od 2008. do ove godine oštećene za 45,7 milijuna kuna.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.