Sudac za klevetu tužio kćer pokojne Ane Milas, prozvala ga da ne želi suditi

Screenshot: Google Maps/Street View

SUDAC Županijskog suda u Splitu Damir Romac tužio je za klevetu Jagodu Kegalj, kćer pokojne Ane Milas, zbog čije se smrti sudi Tanji Milas, bivšoj supruzi njezinog brata Ivana Milasa.

Kegalj je, naime, pisala na više adresa, između ostalog i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, Državnom sudbenom vijeću i Vrhovnom sudu, te optužila suca Romca da ne želi suditi iz nekih svojih interesa, odnosno, da opstruira postupak radi osobne koristi. Romac je shvatio da ga je optužila za korupciju te se odlučio na tužbu kako bi se zaštitio od daljnjih napada. Mora napisati i izvješće zbog čega suđenje nije zakazano.

Ana Milas bila je nepravomoćno oslobođena, no presudu je Vrhovni sud ukinuo te naložio ponovno suđenje. Predmet je prošlog ljeta u ruke dobio Romac. Zakazao je tri ročišta, no nijedno se nije održalo zbog trudnoće optužene.

Kako je Romac podnio tužbu protiv kćeri pokojne, zatražio je izuzeće pa je predmet sada zadužio sudac Vladimir Živaljić.

Tanju Milas optužili su inače za trovanje svekrve. Postupak je pokrenuo njezin bivši suprug, sin pokojne, inače liječnik. Posumnjao je da je majka otrovana pa je naložena ekshumacija. Pronađeni su tragovi karbofurana, izuzetno otrovnog pesticida. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.