Sudi se prevarantici Elizabeth Holmes, porota ne može donijeti jednoglasnu odluku

Foto: EPA

POROTA na suđenju osnivačici Theranosa Elizabeth Holmes ne može donijeti jednoglasnu presudu po svim točkama. 

Jednoglasnu presudu ne mogu donijeti u 3 od 11 kaznenih točaka. 

Holmes se suočava s devet optužbi za prijevaru i dvije optužbe za urotu radi počinjenja prijevare.

Podsjetimo, Elizabeth Holmes je osnivačica i bivša izvršna direktorica Theranosa.

Hvaljena je kao vizionarka

Protiv nje je prije više od 3 godine podignuta optužnica za više prijevara zbog navoda da je svjesno pogrešno predstavljala mogućnosti tehnologije za testiranje krvi svoje kompanije.

Neko je vrijeme Holmes bila hvaljena kao vizionarka. Odustala je od Sveučilišta Stanford i 2003. u dobi od 19 godina osnovala Theranos s uzvišenom misijom revolucioniranja testiranja krvi. Nadahnut njezinim strahom od igala, Theranos je obećao pacijentima mogućnost testiranja na stanja poput raka i dijabetesa sa samo nekoliko kapi krvi. 

>> Počinje suđenje Elizabeth Holmes, najmlađoj milijarderki koja je prevarila svijet

Od početaka 2003. godine kad je osnovala farmaceutsku tvrtku Theranos, preko vrhunca u 2014. godini kad ju je Forbes proglasio najmlađom milijarderkom, do, kako se čini, konačnog pada, slika Holmes u javnosti prošla je transformaciju od mlade rastuće poduzetničke nade do prevarantice koja zlostavlja svoje zaposlenike. 

Suđenje počelo u rujnu

Na suđenju su, među ostalima, svjedočili medijski mogul Rupert Murdoch, koji je svojedobno navodno bio najveći investitor s više od 100 milijuna dolara; David Boies, istaknuti odvjetnik koji je zastupao Harveyja Weinsteina te je neko vrijeme bio investitor, član uprave i odvjetnik Holmes i Theranosa; kao i Mattis i Kissinger.

Suđenje je počelo početkom rujna ove godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.