Suđenje za silovanje maloljetnice u Zadru pri kraju, svi optuženi iznijeli obranu

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

OVOG ljeta bi slučaj silovanja maloljetnice iz okolice Zadra iz listopada 2019. trebao dobiti sudski epilog, barem onaj nepravomoćni. 

"U odnosu na kazneni premet koji se vodi protiv šestorice okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv spolne slobode i dr. obavještavam Vas da je u navedenom predmetu dokazni postupak završen, svi okrivljenici su iznijeli svoje obrane, te je ročište radi iznošenja završnih govora stranaka zakazano za dane 25. i 26. srpnja 2022. godine, nakon čega će biti određen termin objave presude", rekla je za portal 057info Sandra Rončević, sutkinja koja vodi slučaj te glasnogovornica zadarskog Županijskog suda. 

Suđenje se više od godinu dana odvija iza zatvorenih vrata, a zbog zaštite osobnog identiteta žrtve i njezinog obiteljskog života, ali i identiteta optuženika nije dostupno više informacija o tijeku suđenja.

Optužnica je podignuta u svibnju 2020. i njome su bila obuhvaćena sedmorica mladića koje se tereti za počinjenje više teških kaznenih djela protiv spolne slobode. No, jedan od optuženih mladića poginuo je u prometnoj nesreći kraj Zadra pa su na optuženičkoj klupi ostala šestorica, piše 057info.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.