Sudskom ovršitelju godina i pol zatvora, lažno je prikazivao da je održavao javne dražbe

Foto: FAH

U RIJECI je završeno suđenje grupi sudskih službenika Općinskog suda u Splitu. Neki su već ranije nagodili sa USKOK-om, poput Vanje Sunko, tajnice ovršnog suca Stipe Masle, koja je osuđena na 20 mjeseci zatvora zbog primanja 11 tisuća kuna mita u vidu ljetovanja za obitelj, pršuta, teletine i parfema. Osobe koje su je podmitile osuđene su na uvjetne kazne. Sunko nije otpremala zaključke, odgađala je ovršne postupke, uništavala dostavnice...

Lažno prikazivao da je održavao javne dražbe

Sudski ovršitelj Ante Čubelić osuđen je, pak, na jedinstvenu kaznu od godine i pol zatvora za davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje isprave. Godinama je lažno prikazivao da je održavao javne dražbe pa mu je sud isplaćivao naknadu od stotinjak kuna po dražbi. Skupilo se tako više od sedam tisuća kuna, što će Čubelić morati vratiti u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. 

Sutkinja Ika Šarić zabranila mu je obavljanje djelatnosti u trajanju od pet godina.

Službenici zemljišnika uvjetna zbog lančića

Čubelić je pod suspenzijom od pokretanja postupka 2011. godine, kao i Dražana Jelavić Šako, službenica splitskog zemljišnika koja je osuđena na tri mjeseca zatvora uvjetno s rokom kušnje od godine dana. Primila je mito u vidu lančića Swarovski da bi žurno upisala nekretninu.

Odvjetnik Mirko Kozina, Čubelić i vlasnica stana u Omišu oslobođeni su, pak, optužbe za malverzacije s prodajom njezine nekretnine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.