Supruga ruskog vojnika: Možeš silovati Ukrajinke, ali koristi zaštitu

Foto: Društvene mreže

RUSKI servis Radio Slobodna Europa (RSE) i Schemes (istraživački projekt ukrajinskog servisa RSE) proveli su istragu telefonskog razgovora u kojem je ruska državljanka kazala svome suprugu vojniku da smije silovati Ukrajinke.

Istraga je utvrdila da su Roman Bajkovskij (27) i njegova supruga Olga Bajkovskaja, djevojačkog prezimena Pinjasovaja, tijekom razgovora koji su 12. travnja presrele ukrajinske službe, razgovarali o silovanju Ukrajinki.

„Da silujem i da ti ništa ne kažem?“

Ovako je zvučao njihov telefonski razgovor:

Bajkovskaja: Dakle, siluj Ukrajinke. I nemoj mi ništa govoriti. Razumiješ? (smijeh).

Bajkovskij: Da silujem i da ti ništa ne kažem?

Bajkovskaja: Da, bitno je da ne znam za to (smijeh).

Bajkovskij: Znači smijem?

Bajkovskaja: Da, smiješ, ali nosi zaštitu.

RSE i Scheme dobili su telefonske brojeve para od izvora u ukrajinskim sigurnosnim službama te putem njih pronašli profile Bajkovskog i njegove žene na društvenim mrežama, navodi Radio Slobodna Europa. Na fotografijama s društvenih mreža se vidi da je Roman Bajkovskij pripadnik ruskih oružanih snaga.

Negirali da razgovarali o silovanju

RSE je kontaktirao Bajkovskog, koji je potvrdio svoj identitet i rekao da se nalazi u Sevastopolju, krimskoj luci u kojoj je sjedište ruske crnomorske flote, ali je porekao da je sudjelovao u navedenom razgovoru.

Olga Bajkovskaja je potvrdila da je njezin suprug bio u Sevastopolju, dodavši da je bio ranjen i da se sada nalazi u bolnici. Ni jedno ni drugo nisu htjeli odgovoriti na ostala pitanja.

No, unatoč tome što su Bajkovskij i njegova supruga negirali da su putem telefona razgovarali o silovanju Ukrajinki, istraga RSE-a i Scheme je utvrdila da se njihovi glasovi podudaraju s onima koje su snimile ukrajinske sigurnosne službe.

Čak i da se radilo o šali, odnosno o šaljivom razgovoru, snimka telefonskog poziva pojavila se usred sve većeg broja navoda ukrajinskih žena da su ih tijekom invazije silovali ruski vojnici, zaključuje Radio Slobodna Europa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.