Sutra presuda Bajriću zbog ubojstva Anice: "Nije je namjerno ubio, volio ju je"

Na fotografiji Bajrić na suđenju 2017. godine Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

NA SPLITSKOM Županijskom sudu završeno je ponovljeno suđenje 26-godišnjem Bruni Bajriću, optuženom da je u studenome 2016. godine ubio svoju 22-godišnju djevojku Anicu Ćurić. Presuda će biti objavljena sutra.

Na današnjem ročištu svjedočili su Bajrićevi roditelji, Nikola i Nina Bajrić, zatim je sudac pročitao iskaz Aničine majke Merice, a na kraju je i emitiran audiozapis njegove obrane na ŽDO-u.

"To dijete je umiralo na mojim rukama, sigurno je nije namjerno ubio, volio ju je i stalno su bili zajedno", rekao je Nikola Bajrić na sudu, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Anicu sam jako voljela, ne mogu vam opisati kako mi je teško i koju bol osjećam i zbog nje i zbog svog sina", u suzama je rekla Nina Bajrić.

Majka ubijene djevojke u iskazu koji je bio pročitan na sudu rekla je kako se čula s kćeri 20-ak minuta prije smrti te da je zvučala sretno i zadovoljno. Kako navodi Slobodna Dalmacija, Bajrić je zaplakao tijekom čitanja majčina iskaza.

"Ne znam kako se to dogodilo, kako je došlo do opaljenja, bio sam apsolutno siguran da u pištolju nema metka i da nikako ne može opaliti. Samog tog trenutka opaljenja se ne sjećam, ne znam ni gdje sam stajao, ni što se dogodilo, ni jesam li ga nakon opaljenja ispustio ili bacio. Znam da sam uzeo pištolj s kreveta i htio sam ga spremiti. Nikad prije nisam pucao iz njega, bio sam uvjeren da u njemu nema streljiva", iskaz je Bajrića u obrani pred ŽDO-om. Nakon što je u sudnici emitirana audiosnimka, sudac ga je opet pitao tko je povukao obarač. Pitao ga je i kako je došlo do natezanja udarne igle te kako to da je cijev bila okrenuta prema njoj... Pitao ga je i čime se danas bavi.

Bajrić sada radi u Velikoj Britaniji

Bajrić je otkrio kako trenutno radi u gradu Chathamu u Velikoj Britaniji kao socijalni radnik u jednoj humanitarnoj organizaciji koja se bavi rehabilitacijom ovisnika i pomoći beskućnicima.

Podsjetimo, Vrhovni sud je u ožujku 2018. godine ukinuo presudu splitskog Županijskog suda iz studenoga 2017. kojom je Bruno Bajrić nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva djevojke Anice Ćurić te je pušten na slobodu. Njegov branitelj Željko Gulišija cijelo vrijeme tvrdi da se radi o nesretnom slučaju, a ne o ubojstvu s neizravnom namjerom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.