Suverenist Pavliček: Nekada velika kršćanska Europa će šaptom pasti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček osvrnuo se tijekom svog slobodnog govora na migrantsku krizu. "Rat koji je izbio na Bliskom Istoku između Hamasa i Izraela će imati dalekosežne posljedice za cijeli europski kontinent. Ovaj rat će prouzročiti još jednu izbjegličku krizu, još jedan val migranata koji će krenuti ka zapadnoeuropskim zemljama", uvjeren je.  

"Migrantsko pitanje je sigurnosno pitanje broj jedan u Hrvatskoj. Dnevno na stotine tisuća migranata prelazi hrvatsku granicu, nitko ih živ ne zaustavlja, ne znamo ostaju li u Hrvatskoj ili idu dalje. Ukoliko se ovo nastavi, Hrvatska će biti preplavljena migrantima, posebice nakon ovog rata gdje će, nažalost, najviše stradati civili", nastavio je. 

"Hrvatsku će preplaviti strani migranti"

"Ali treba i otvoreno reći što se događalo ovih dana po Zapadnoj Europi. U migrantskom kampu u Grčkoj su migranti slavili napad Hamasa na Izrael, u Berlinu su slavili napad Hamasa na Izrael, u Londonu su migranti arapskog podrijetla slavili napad Hamasa na Izrael.

U što se pretvara kršćanska Europa? Kršćanska Europa će pasti bez ispaljenog metka, šaptom pasti, a Hrvatsku će preplaviti strani migranti. Je li to ta EU, ta globalistička politika koja nas vodi u budućnost? Hrvatska migrantsku krizu treba preuzeti u vlastite ruke", kazao je Pavliček. 

"Preuzmimo stvar u svoje ruke"

"Bez vojske na granicama, bez ograda na kopnenim granicama prema BiH i prema Srbiji, gdje također dnevno prelazi na stotine migranata samo se o tome ne priča, nema kvalitetne borbe protiv migrantske krize. Po Ustavu smo dužni štiti sigurnost svojih građana, samo na taj način možemo smanjiti priljev migranata.

I ne stoji teza da ćemo time odvojiti Hrvate u BiH od Hrvata u Hrvatskoj. Hrvati u BiH koriste službene granične prijelaze, oni ne prelaze preko šuma, njiva, brda i planina kako bi došli u Hrvatsku. Pitajte ljude kako se osjećaju uz granicu, osjećaju li se sigurno? Ne osjećaju se. 

Što je država napravila po tom pitanju? Gotovo ništa. Pustimo briselsku politiku i politiku Ursule von der Leyen. Preuzmimo stvar u svoje ruke, kada mogu druge europske države staviti žičane ograde na svoje granice, onda to može i Hrvatska", naglasio je.