Švicarska policija: Ako se Thompson pojavi prijeti mu godinu dana zatvora

"MOGUĆE je kako Marko Perković Thompson još uvijek nije dobio u ruke zabranu ulaska, no pokrenut je cjelokupni postupak i to je sada pitanje sata", potvrdio je danas za švicarske medije Stefan Kunfermann iz Federalne policije Švicarske dodajući kako je moguće da se postupak malo "oduljio" s obzirom da osoba živi u inozemstvu. Naime, Kunfermann je reagirao na raniju izjavu Thompsona kako ne zna ništa o zabrani ulaska.

"Odluka o zabrani ide preko hrvatskog veleposlanstva, no ona je na snazi", rekao je Simmon Kopp glasnogovornik kantonalne policije u Luzernu u izjavi za švicarski 20min. Također dodao je da u slučaju da se Thompson ipak pojavi u njihovoj zemlji slijedi ili jednogodišnji zatvor ili novčana kazna te sigurno naknadno protjerivanje iz Švicarske.

Podsjetimo, slučaj zabrane ulaska u Švicarsku kontroverznom pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu i dalje je tema u švicarskim medijima, koji pišu o "napetostima između Hrvatske i Švicarske" zbog sporne zabrane.

Naime, Thompson je dobio zabranu ulaska na temelju Službe za analizu i prevenciju federalne policije Švicarske jer je "poznat po huškačim tekstovima i obožavanje hrvatskih fašista (ustaša)".

Thompson je 3. listopada trebao nastupiti u klubu "Froschkönig" u okrugu Kriens, kantona Lucern, a vlasnik Afrim Baftiroski izjavio je kako je već našao drugog izvođača za taj termin. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uručilo je zbog zabrane diplomatsku notu švicarskom veleposlaniku u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.