Svinjska gripa u zatvoru: Nakon splitskog, razbolio se i zatvorenik iz Lepoglave

IZ SPLITSKOG zatvora jutros je u KBC Split dovezen 35-godišnji muškarac koji je prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja zbog visoke temperature, problema s disanjem i upale pluća.

Voditelj Odjela za infekcijske bolesti splitskog KBC-a prof. Nikola Bradarić potvrdio je za Index da je jutros doveden pacijent iz zatvora na Bilicama: "Radi se o teškoj upali pluća i respiratornoj insuficijenciji, a pacijent je s visokom temperaturom prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja. Ne može samostalno disati i priključen je na respirator".

Ima li pritvorenik svinjsku gripu, znat će se sutra popodne

"U ovom trenutku još ne znamo radi li se o gripi ili ne. To ćemo znati sutra iza 15 sati", rekao je Bradarić. Nije mu poznato ima li u splitskom zatvoru još oboljelih. U zadnjih pet dana liječničku pomoć u splitskoj bolnici zatražilo je 82 ljudi od kojih je deset zadržano na Odjelu za infekcijske bolesti. Liječnici se na JIL-u bore za život dva pacijenta.  

Jučer smo pisali da je splitska privatna gimnazija "Kraljica Jelena" prva škola u Hrvatskoj koja se zatvara zbog svinjske gripe. Roditelji su već obaviješteni da se nastava u četvrtak i u petak neće održati zbog velikog broja učenika zaraženih virusom H1N1.

Razbolio se i zatvorenik iz Lepoglave

Prije dva dana je na zarazni odjel Zatvorske bolnice u Zagrebu primljen zatvorenik iz lepoglavske kaznionice koji se liječi od svinjske gripe. Stanje bolesnika se poboljšava, a izoliran je od drugih bolesnika kako ne bi širio zarazu. Iz Ministarstva pravosuđa tvrde i kako poduzimaju sve mjere da se spriječi širenje zaraze u zatvorskom sustavu.

U Hrvatskoj su u posljednja tri dana zabilježena 34 slučaja novooboljelih od svinjske gripe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.