Svjedok o nesreći kod Bjelovara: Donijeli smo suncobran i polijevali ih vodom

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Troje tinejdžera quadom je sletjelo s ceste u jarak i udarilo u betonski most, a svjedoci su za Dnevnik Nove TV ispričali što se točno dogodilo.

"Curica je tu ležala bez svijesti, još se vide tragovi krvi, a motor je bio na ulazu. Odmah smo dovezli suncobran i polijevali ih vodom. Odmah sam zvao Hitnu pomoć", kroz suze je rekao susjed Franjo.

Sve se dogodilo u Bulincu, mjestu pored Bjelovara. Quadom koji je registriran kao traktor bez dozvole je upravljala 13-godišnja djevojčica, koja je vozila još dvoje djece od 13 i 14 godina. Sve troje djece ima teške tjelesne ozljede.

Dječak pao s električnog romobila, nije imao kacigu

Druga prometna nesreća dogodila se u petak oko 21:30. Maloljetno dijete na električnom romobilu nije nosilo zaštitnu kacigu. Izgubilo je nadzor i palo na kolnik, s teškim tjelesnim ozljedama glave je prebačeno u KBC Zagreb, a sve se dogodilo ispred kuće gospođe Ane.

"Spremala sam se u krevet i pogledala kroz prozor. Dvoja policijska vozila su bila, kombi i srušeni romobil i djeca", ispričala je.

Još jedna prometna u Bjelovaru dogodila se u 20:30. Na dijete je na pješačkom prijelazu naletio automobil kojim je upravljao 21-godišnjak, a dijete je u bolnici s teškim ozljedama.

Stručnjak o nesreći s quadom: Djeca nisu kriva

Prometni stručnjak Goran Husinec je za Dnevnik Nove TV komentirao prometne nesreće te upozorio da quad nije vozilo za djecu.

"To je za njih opasno vozilo kojim je teško upravljati. Ima teški upravljač, lako se prevrne, a tada se često dogodi tragedija", rekao je.

Dodao je da za male quadove nije potrebna kaciga, ali da bi je preporučio.

"Djeca ne znaju što je opasnost"

"Mali se quadovi smatraju poljoprivrednim vozilima, ali bih kacigu uvijek preporučio za zabavu i rekreaciju", pojasnio je.

Napomenuo je da djeca nisu kriva za nesreću.

"Djeca su znatiželjna i sve hoće istraživati i probati. Ako baš moraju, neka to učine po nekoj ravnoj cesti i uz kontrolu roditelja. Dijete ne zna što je opasnost, za čas se prevrne i vidimo da mogu nastati strašne posljedice i velike tragedije", zaključio je Husinec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.