Talijanska policija pokrenula najveću akciju protiv kalabrijske mafije

TALIJANSKA policija je danas objavila priopćenje u kojem stoji da je u tijeku velika operacija protiv kalabrijskoga mafijaškoga klana `Ndrangheta te da je dosad uhićeno više od 300 članova te mafije. Radi se o najvećoj operaciji talijanske policije u posljednje vrijeme i jednoj od većih u povijesti organizirane borbe protiv mafije u toj zemlji. U akciji je angažirano više od 3.000 policajaca.

Glavni dio operacije događa se u Kalabriji na jugu Italije, ali policija uhićenja i ispitivanja provodi i u bogatim gradovima na sjeveru Italije. Uhićene su osobe koje se sumnjiči za sudjelovanje u mafiji, ubojstva, preprodaju droge i oružja, prisilu te druge zločine, prenose mediji dijelove policijskoga priopćenja.

'Ndrangheta je jedna od četiri najveće mafijaške skupine u Italiji - uz Camorre na području Napulja, Cose Nostre na Siciliji i manje Sacre Corone Unite u Apuliji na jugoistoku države. Preprodajom oružja i droge, prostitucijom, nasiljem i drugim aktivnostima 'Ndrangheta je zaradila oko 44 milijarde eura godišnje, što je 2,9 posto talijanskoga BDP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.