Tedeschijev sin zvao policiju i zaustavio trajekt: "Ja sam u premijerovom osiguranju"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SIN predsjednika Uprave Atlantic grupe Emila Tedeschija, Emil Tedeschi mlađi, nedavno je pozivom policiji zaustavio trajekt koji je isplovljavao iz Krka. Tedeschi mlađi policiji se predstavio kao član osiguranja premijera Andreja Plenkovića, piše Nacional.

27-godišnji sin poznatog poduzetnika 13. svibnja putovao je u Mali Lošinj, ali je zakasnio na Jadrolinijin trajekt koji vozi na relaciji između Valbiske na Krku i Meraga na Cresu. Kada je vidio da se neće na vrijeme ukrcati na taj trajekt, mlađi Tedeschi kontaktirao je Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave primorsko-goranske i predstavio se kao član osiguranja premijera Andreja Plenkovića te zatražio od policije da privremeno zaustavi isplovljavanje trajekta kako bi se on uspio ukrcati. 

Posada shvatila da nije iz osiguranja

Iz OKC-a su ga uputili da pozove broj 112, što je on učinio i ponovio im istu priču. Zatražio je da se zaustavi trajekt te da mu osiguraju dva mjesta. Trajekt je potom zaustavljen.

Međutim, kada se Tedeschi pojavio i ukrcao na trajekt, posada broda shvatila je da se on lažno predstavio. Odnosno da nije pripadnik osiguranja premijera Plenkovića i da to ni s čim nije mogao dokazati. Pa je posada broda o svemu informirala policiju.

Priznao da je zvao policiju

Nakon toga policija je potražila Emila Tedeschija mlađeg i u Malom Lošinju te ga u ranim poslijepodnevnim satima ispitala, o čemu je sastavljen i poseban zapisnik. On je priznao što je učinio, ali je ustvrdio da se nije predstavio kao pripadnik osiguranja hrvatskog premijera, nego samo kao pripadnik službe osiguranja, ali bez posebnog specificiranja koje službe.

Protiv Emila Tedeschija mlađeg policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja protiv javnog reda i mira. Prijeti mu kazna od 50 do 200 eura ili kazna zatvora do 30 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.