Temperatura sutra pada za deset stupnjeva. Očekuju se jaka nevremena, evo gdje

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

DANAS će biti vrlo vruće. Prema prognozi DHMZ-a očekuje se pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te u većini krajeva vruće. Poslijepodne je na kopnu moguć poneki pljusak s grmljavinom, najizglednije u unutrašnjosti Dalmacije i Lici, a navečer na sjeverozapadu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni. Na Jadranu većinom umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 28 i 32 °C.

Sutra drastičan pad, deset stupnjeva niže temperature

Sutra se očekuje jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu koji će do sredine dana zahvatiti veći dio zemlje. Pritom je u središnjim i gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu moguće jače nevrijeme praćeno obilnom kišom i prolazno pojačanim vjetrom.

Poslijepodne i prema kraju dana pljuskovi i grmljavina proširit će se na Dalmaciju, a na sjevera prestanak kiše i djelomično razvedravanje.

Zapuhat će umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita ponegdje i olujna.

Osjetno će osvježiti, osobito na kopnu. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 16 i 21, na većem dijelu Jadrana i u Slavoniji i Baranji od 19 do 24, a u Dalmaciji između 24 i 28 °C. Istramet piše kako će u Gorskom kotaru temperature u samo 24 sata pasti i za 15 °C.

Crveni Meteoalarm

Za područje Kvarnera i zapadne Istre za sutra je na snazi crveno upozorenje Meteoalarma zbog mogućeg olujnog vjetra. Za unutrašnjoj Istre, pod velebitskim i riječkim područjem na snazi je narančasto upozorenje Meteoalarma zbog moguće obilne oborine i jake grmljavine.

Istramet piše kako uz jači razvoj oblaka u kraćem vremenskom roku sutra može pasti i više od 50 mm kiše.

Za vikend se očekuje smirivanje vremena, no na kopnu će temperature i dalje biti tek koji stupanj više od 20 stupnjeva, dok će na moru biti preko 25 stupnjeva Celzijevih.

Prema sedmodnevnoj prognozi, cijeli idući tjedan bit će nešto hladnije nego što je bilo ovih dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.