Teoretičari zavjere se u Londonu sukobili s policijom, pogledajte snimke

Foto: EPA

STOTINE teoretičara zavjere sukobile su se s policijom u središnjem Londonu tijekom prosvjeda protiv mjera uvedenih zbog koronavirusa. 

Prosvjed je organiziran dok premijer Boris Johnson razmatra ponovno određivanje mjera ograničenja kretanja diljem Engleske.

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo "Covid je podvala", "Moje tijelo, moj izbor" i "Ne obveznim maskama", a policiji su skandirali "Odaberi svoju stranu". 

Prema zakonu donesenom, u cilju usporavanja širenje zaraze stanovnicima Engleske nisu dozvoljeni skupovi veći od šest osoba. Izuzeti su politički prosvjedi, ali samo ako organizatori poštuju smjernice za smanjenje rizika od širenja bolesti. 

Organizatori ranijih prosvjeda protiv mjera ograničenja kretanja kažnjeni su globom od 10.000 funti. 

Demonstranti su se okupili na Trafalgar Squareu, a neki od njih su se i sukobili s policijom, javlja Sky News

Deseci policajaca su pokušali smiriti situaciju, ali su se prosvjednici sukobili s njima.

Press Association javlja kako je bilo glasnog navijanja i skandiranja dok su neki od prosvjednika gurali policiju. Policijske snage su ozlijedile jednog od prosvjednika. 

Policija tvrdi kako su, unatoč trudu policajaca da potaknu napuštanje prosvjeda, mnogi i dalje opasnosti izlagali sebe i druge. 

Oni koji su organizirali skup su prodavali majice na temu teorija zavjere o 5G mreži. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.