Tinejdžer osumnjičen za ubojstvo drugi put u dva tjedna pobjegao iz zatvora u SAD-u

Foto: Baton Rouge Police Department

Dva tinejdžera optužena za ubojstvo pobjegla su tijekom vikenda iz zatvora za mlade u Louisiani, manje od dva tjedna nakon što je jedan od njih prvi put pobjegao iz istog zatvora ranije u studenom, priopćila je policija.

Dvojica 17-godišnjaka pobjegla su u subotu kasno navečer iz pritvora za maloljetnike East Baton Rouge. Nije jasno kako su točno uspjeli pobjeći, a lokalna policija je u priopćenju za javnost rekla da je pokrenuta istraga.

Naoružani i opasni

Policijska uprava Baton Rougea identificirala je odbjegle tinejdžere kao Davida Atkinsa i Willieja Jacksona, izvijestila je CBS-ova podružnica WAFB-TV. Atkins je već bio pobjegao iz pritvora za maloljetnike 13. studenog, a sada je ponovno to učinio s Jacksonom dok su čuvari vraćali zatvorenike u ćelije nakon tučnjave.

Atkinsa i Jacksona smatra se naoružanima i opasnima i ljudi im se ne bi smjeli približavati, izvijestio je WAFB pozivajući se na policijsku upravu Baton Rougea. "Želimo da javnost bude oprezna jer su možda promijenili frizure. Potičemo one koji ih vide i možda znaju gdje se nalaze da ne oklijevaju nazvati policiju", rekla Saundra Watts, glasnogovornica policije Baton Rougea, navodi WAFB.

Ustanova za maloljetnike u East Baton Rougeu bila je meta kritika zbog ponovljenog bijega i nasilnih epizoda, prema više lokalnih medija. 2021. godine pet zatvorenika pobjeglo je nakon što su napali djelatnicu, uzeli joj ključeve i zaključali je u ćeliju. Neki od njih također su napadali osoblje improviziranim noževima. U tučnjavi u kojoj je sudjelovalo osam tinejdžera u veljači 2022. troje ih je ozlijeđeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.