Tinejdžer u SAD-u vraćao repliku pištolja u trgovinu. Zaštitar ga upucao i ubio

Foto: Policijska postaja Renton

Zaštitar, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, upucao je i ubio tinejdžera koji je u trgovinu sportske opreme u državi Washington htio vratiti neispravnu repliku pištolja koja ispaljuje plastične metke. Vlasti navode da je zaštitar smatrao da 17-godišnjak drži pravo oružje i da planira opljačkati dućan. 

51-godišnji Aaron Brown Myers nije bio na dužnosti u vrijeme incidenta, ali se ponudio da će pripaziti na trgovinu zbog navodnog porasta kriminala na tom području. Pritom je upucao maloljetnog Hazrata Alija Rohanija, koji je vraćao neispravan airsoft pištolj u trgovinu sportske opreme Big 5, piše The Guardian

Tinejdžeri mu pokušali objasniti što se događa

Myers je 5-lipnja čekao svog sina koji je bio na treningu borilačkih vještina u prostoru pored trgovine Big 5 kada su pored njegovog auta prošla tri maloljetnika, od kojih je jedan u ruci držao airsoft pištolj koji je Myersu nalikovao na poluautomatski pištolj Glock. 

Myers je tada uperio svoj pištolj u tinejdžere i rekao im da dignu ruke u zrak. Meeghan Black, glasnogovornica policijske postaje Renton, je kazala za CBS kako snimke sa sigurnosnih kamera pokazuju da su ga tinejdžeri odmah poslušali, digli ruke u zrak i pokušali objasniti što se događa. 

No Myers je ipak ispalio nekoliko hitaca i ubio 17-godišnjaka. Policija navodi da je Myers stao iznad Rohanija i nastavio pucati. Zaštitar tvrdi da je tako postupio jer je vjerovao da je drugi tinejdžer posegnuo za pištoljem. 

"Htjeli smo vratiti neispravni airsoft pištolj"

Policija je u tome trenutku provodila vježbe u blizini i čula pucnjavu. Brzo je stigla na mjesto događaja i pokušala pružiti prvu pomoć Rohaniju, ali je mladić preminuo na mjestu događaja,. 

Prijatelji koji su bili sa 17-godišnjakom su ispričali policiji da airsoft pištolj nije dobro funkcionirao i da su je htjeli vratiti u trgovinu. Myers se suočava s dvije točke optužnice za ubojstvo drugog stupnja i napad. Mogao bi dobiti maksimalnu kaznu doživotnog zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.