Tip koji je na lažnoj tvornici kanabisa izvukao milijune osuđen zbog ilegalnog oružja

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

KOPRIVNIČKI direktor Kristijan Krezić (43), nedavno uhićen jer je na lažnoj tvornici kanabisa uspio izvući 32 milijuna kuna, osuđen je nakon pretrage hotelske sobe u kojoj je boravio.

Danica piše da su Krezića prijavili jer je u veljači iz BiH u Hrvatsku unio vatreno oružje koje nije prijavio graničnoj policiji. Radi se o pištolju marke Glock 45, kalibra 9x19 milimetara, za koji Krezić posjeduje oružni list BiH.

Sud je ovih dana Krezića kaznio zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja pa mu je izrečena novčana kazna od 5000 kuna. Također, izrečena mu je i mjera oduzimanja oružja i 17 komada pripadajućeg streljiva. Po pravomoćnosti presude, oduzeti predmeti postaju vlasništvo RH.

Pištolj pronađen u sefu Krezićeve hotelske sobe

Kreziću pištolj nije pronađen na graničnom prijelazu, nego u sefu hotelske sobe u Zagrebu nakon dva tjedna. Djelatnik hotela Grand casino Admiral u Zagrebu je policiji javio da su u sefu sobe broj 307 pronašli pištolj Glock 45 sa 17 komada streljiva, piše Danica.

Bivši koprivnički direktor je 20 dana kasnije ispitan u policiji gdje je izjavio da je prilikom prelaska granice oružje zaboravio prijaviti policiji. Spremačica i domar su u hotelskom sefu pronašli džepni nož, jedan pištolj, streljivo, tablete i nekoliko putovnica.

Poslovnog partnera prevario za 32 milijuna kuna

U rujnu je koprivnička policija Krezića prijavila zbog sumnje na to da je poslovnog partnera prevario za 32 milijuna kuna. S partnerom je imao firmu Greenbird Medical, koju je prošle godine preuzeo Švicarac Hendrik Rene Feiereis. Firma je u Koprivnici trebala graditi pogon za preradu kanabisa.

Krezić je na ljeto uhićen u Hrvatskoj zbog sumnje na to da je počinio kaznena djela kojima je njegov poslovni partner oštećen. Zbog opasnosti od bijega bio mu je određen istražni zatvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.