Tjedan žalosti u Smokvici: U teškoj nesreći poginula su trojica mladića

U SMOKVICI je počela sedmodnevna žalost zbog smrti trojice mladića u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju na dionici ceste Vela Luka - Blato.

Do nesreće je došlo kada je 19-godišnji Ivan Didović zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, sletio s kolnika i zabio se u stablo.

On je poginuo, a poginula su i dvojica njegovih prijatelja, Ante Salečić i Tomislav Tomašić, koji su bili s njim u autu. Imali su 22 i 24 godine. Očevidom je utvrđeno da nitko od nastradalih tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a nije bilo ni tragova kočenja.

Vozač nedavno položio ispit

19-godišnji Ivan Didović, najmlađi među njima, tek je bio položio vozački ispit. Radio je u jednoj lokalnoj automehaničarskoj radionici. Novinari Slobodne među krhotinama su pronašli i potvrdu za izdavanje vozačke dozvole na ime Ivana Didovića, koji je u trenutku nesreće upravljao automobilom. Ivan je bio mladi vozač, zahtjev za vozačku podnio je početkom rujna.

Dvojica mladića bila su aktivni članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Smokvica, a jedan član nogometnog kluba, a sva trojica su bila aktivna u Viteškoj udruzi Kumpanjija. 

U tjednu žalosti do 10.1. na javnim mjestima na području Općine Smokvica neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Načelnik Kuzma Tomašić poziva sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno tjednu žalosti.

U mjestu su zastave na pola koplja, a tuga i žalost za troje mladih otočana osjećaju se na svakom koraku ne samo u Smokvici nego i čitavom otoku Korčuli.

Društvo je bilo veće - dva auta krenula po obilaznici, a jedan po glavnoj cesti

Kako se kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Vjesnik neslužbeno doznaje da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila.

Dva su vozača odlučila krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučila ići glavnom cestom.

Na cesti nema tragova kočenja, što znači da je riječ o frontalnom sudaru. 

Motor odletio 30-ak metara

Motor automobila odletio je tridesetak metara od mjesta na kojem su udarili u bor, piše Slobodna Dalmacija. Tom stravičnom prizoru nazočili su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Smokvica. Nisu mogli ni slutiti da će među krhotinama automobila pronaći svoje prijatelje vatrogasce, Salečića i Tomašića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.