Tko je čovjek koji je prijetio novinaru RTL-a? Bivši pravosudni policajac

Foto: Facebook/Dario Matesic

NOVINAR RTL-a Boris Mišević jutros je na Twitteru objavio kako je zbog sinoćnje najave emisije "Potraga" dobio prijetnju.

Index doznaje da je prijetnje novinaru uputio Dario Matešić, bivši pravosudni policajac iz Požege.

>> Novinar tvrdi da je dobio prijetnju zbog Vase Brkića

Spomenut i bivši zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić

U sinoćnoj najavi "Potrage", koja će večeras biti emitirana, govorio je Mislav Merkeš, bivši zagrebački policajac kojemu se sudi za primanje mita od svodnika.

Progovorio je o slučaju elitne prostitucije koji je nedavno opet aktualiziran zbog izgubljenog spisa o probijanju tajnih mjera, a zbog te priče je nedavno u DORH-u ispitan i potpredsjednik sabora Milijan Brkić.

U "Potrazi" je Merkeš spomenuo Brkića.

"Tu mi je Željka Pokupec dala do saznanja da i ona zna, da sumnja otkud mjera curi, da je vjerojatno riječ o zamjeniku glavnog ravnatelja policije! Milijanu Brkiću? Milijanu Brkiću", rekao je za "Potragu" Mislav Merkeš, bivši voditelj Odsjeka za nadzor organiziranog kriminaliteta PUZ-a.

Novinar RTL-a je objavio screenshot prijetećih poruka koje mu je uputio stanoviti Dario. 

"Zamjenika policije ne diraj"

"Cijenim kao novinara. Zamjenika policije ne diraj", napisao mu je nepoznati muškarac.

"Ovo shvaćam kao prijetnju", odgovorio mu je novinar.

"87. smo upisali policijsku akademiju Klemm, on i ja. Dečki bili u Lučkom. Ni blizu prijetnje. Samo cijeni. Da nije bilo nas, ne bi ti izvjećao", napisao je muškarac.

"Ovo je prijetnja, jasna i nedvojbena", odgovorio mu je novinar.

Bivši pravosudni policajac s više od 10 stegovnih postupaka

Prijetnje Miševiću uputio je Dario Matešić, bivši pravosudni policajac iz Požege.

U kratkom životopisu koji je objavio na internetu piše kako je rođen u Požegi, a nakon završetka osnovne škole upisao je u Zagrebu Srednju školu unutarnjih poslova, smjer pravosudni policajac. 

Matešić navodi kako se 1993. zaposlio u Kaznionici u Požegi na poslovima službe osiguranja, a 2012. je otišao u profesionalnu mirovinu. 

Međutim, Index doznaje kako je Matešić 2012. dobio otkaz u požeškom zatvoru nakon što je prikupio više od deset stegovnih postupaka protiv sebe.

"Organiziranost i komunikativnost"

Matešić u životopisu navodi kako posjeduje diplomu turističkog pratitelja i diplomu vatrogasca, a ima i osnovno znanje rada na računalu. Napisao je kako može obavljati razne poslove poput portira, noćnog čuvara, dostavljača, djelatnika u skladištu, sobara, čistača te niz drugih poslova.

Nadalje, Matešić opisuje kako je do odlaska u mirovinu radio kao pravosudni policajac u Kaznionici u Požegi, a poslije toga sezonski kao interni zaštitar i po potrebi u skladištu robne kuće u Novalji.

Dodaje kako je povremeno angažiran od strane Autoprometnog poduzeća Požega kao turistički pratitelj za razne ekskurzije i izlete. U autokampu na otoku Mljetu vodio je brigu o čistoći i urednosti kampa i bazena te o smještaju gostiju.

Naglašava kako su njegova prošla radna mjesta zahtijevala organiziranost i komunikativnost te timski rad.

Matešić tvrdi kako je pouzdana i odgovorna osoba, otvorena za nova radna iskustva i stjecanje novih znanja kroz rad.

Na svom Facebook profilu objavio je kako je sudjelovao na HRT-ovom kvizu "Potjera".

"Ma kakvi Brkić"

Javili smo se Dariju Matešiću.

Potvrdio nam je da je poslao navedene poruke, ali kategorički tvrdi kako nije prijetio. 

"Apsolutno nisam prijetio, imam poruke memorirane koje možete pogledati. Daleko od toga. Samo sam rekao, što se on obazirao na zamjenika ravnatelja policije", rekao nam je Matešić.

Pitali smo ga je li mislio na Milijana Brkića, koji je bivši zamjenik ravnatelja policije.

"Ne, ne, ne, kakvi Brkić. Ma kakvi Brkić. Josip Ćelić. Boli me kurac za Brkića", rekao nam je Matešić..

"Ja sam s Josipom Ćelićem bio na policijskoj akademiji od 1987. godine, čovjek je iz Našica, bio je načelnik Policijske uprave karlovačke. Sad je zamjenik ravnatelja policije i rekao sam samo: Nemojte pisati nešto što nije točno", kaže Matešić i dodaje kako i on ima poruke. 

Prijetio novinaru zbog nesporazuma?

Prema tvrdnjama bivšeg požeškog pravosudnog policajca, ovdje je došlo do nesporazuma.

Naime, Matešić je gledao najavu "Potrage" i, kako kaže, vidio da se spominje zamjenik ravnatelja policije. I zbilja, u najavi se spominjao tadašnji zamjenik Milijan Brkić. Međutim, Matešić je, kako tvrdi, krivo povezao i pomislio da se radi o njegovom kolegi s akademije.

"Branim se šutnjom"

Tvrdi kako nije slao prijetnje. 

"To je samo komunikacija. Ako vi kao novinari možete neke stvari objaviti, postoji demanti. Postoji osoba koja će reći da to nije točno. Kakav Milijan Brkić, nitko ga nije spomenuo", rekao nam je bivši pravosudni policajac.

Potvrdio nam je da je 15 godina radio kao pravosudni policajac u požeškoj kaznionici. Potvrdio nam je i da je dobio otkaz te da je protiv njega potegnuto više od deset stegovnih postupaka. 

"Neću reći. Branim se šutnjom", rekao je Dario Matešić za Index i dodao da će se ispričati novinaru Miševiću.

Najbogatiji hrvatski policajac

Zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić poznat je po prijateljstvu s Tomislavom Karamarkom i Josipom Klemmom, a mediji su ga opisivali kao "najbogatijeg hrvatskog policajca". 

>> Tko je Josip Ćelić, najbogatiji hrvatski policajac kojem je opljačkana kuća

Šira javnost mogla ga je upoznati kroz aferu oko kupovine luksuzne vile na šest etaža u Lokvi Rogoznici kod Omiša. Još i prije toga novinari su nabrojali da Čelić, u ovoj ili onoj formi (njegovo vlasništvo, ženino, itd.), posjeduje i penthouse u elitnoj zagrebačkoj četvrti, dvokatnicu u karlovačkom naselju Švarča, još dva stana u Zagrebu, jedan u Sesvetama te kuću na Viru. Prema napisima medija od prije tri godine, imao je 12 nekretnina, a bližnji su ga branili tvrdnjom da ima imućne roditelje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.