Tko je milijarder koji se možda nalazi na nestaloj podmornici? Letio je i u svemir

Facebook: Hamish Harding

Hamish Harding, 59-godišnji britanski milijarder, poslovni čovjek i istraživač, navodno se nalazi na podmornici koja je nestala u Atlantskom oceanu i za kojom je organizirana potraga. Naime, Harding je jučer rekao da se pridružio najnovijoj ekspediciji OceanGatea na Titanicu, piše BBC. 

Harding je na Facebooku i drugim društvenim mrežama objavio da su prvi uron pokušali izvesti u nedjelju. Dodao je da se na podmornici nalazi nekoliko legendarnih istraživača, od kojih su neki od 1980-ih obavili više od 30 urona do Titanica.

Prva i jedina misija do Titanica ove godine? 

Napisao je da će ovo putovanje vjerojatno biti prva i jedina misija s posadom na Titanic ove godine zbog teških vremenskih uvjeta. Harding je studirao prirodne znanosti i kemijsko inženjerstvo na Sveučilištu Cambridge, a kasnije stekao i licencu za pilota. 

Prošle je godine prozvan "svemirskim putnikom" jer je sudjelovao u komercijalnom letu Blue Origina, svemirske tvrtke Jeffa Bezosa. Također drži Guinnessov svjetski rekord u putovanju oko Zemlje preko Sjevernog i Južnog pola. 

Harding je trenutno predsjednik međunarodne kompanije Action Aviation koja se bavi prodajom i operacijama u industriji poslovnog zrakoplovstva, sa sjedištem u Dubaiju. U lipnju prošle godine je prvi put najavio da će se pridružiti timu koji će vidjeti olupinu Titanica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.