Tko je kriv za rušenje vijadukta u Genovi? U tijeku je velika istraga

Foto: EPA

TALIJANSKO tužiteljstvo istražuje čelnike tvrtke Autostrade per l'Italia, operatora autoceste na kojoj se prošlog mjeseca urušio vijadukt pri čemu je poginulo 43 ljudi, objavio je sudski izvor.

Čelnici Autostradea, članice talijanske grupe Atlantia, na popisu su 20 osumnjičenih pod istragom za ubojstva, tvrdi izvor.

Iz tvrtke nisu mogli komentirati vijest o istrazi.

Tužiteljstvo iz Genove istražuje uzroke urušenja mosta Morandi, dijela autoceste A10 koja povezuje sjeverozapadni talijanski grad s francuskom granicom.

Vijadukt  Morandi, nazvan prema projektantu, mještani zovu Bruklinski most, a urušio se 14. kolovoza tijekom nevremena. Nekih 30 do 35 automobila i tri kamiona palo je s visine od 45 metara, a ta masivna građevina nalazi se iznad rijeke, željezničke pruge i dva skladišta.

Riječ je o ključnom prometnom pravcu u gradu koji je povezivao ceste prema Francuskoj i Milanu.

Od prije se znalo za probleme

Znalo se da vijadukt ima poteškoća u strukturi te su politički dužnosnici pozvali da se mogući krivci za nemar identificiraju i kazne.

Premijer Giuseppe Conte obećao je da će se provesti provjera stanja talijanske cestovne infrastrukture kako se ovakva tragedija ne bi ponovila.

Ministar infrastrukture i prometa Danilo Toninelli okrivio je za nesreću Autostrade per l'Italia i pozvao njezinu upravu da odmah podnese ostavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.