Tko je mogući Kuščevićev nasljednik? Nema kuća ni pašnjaka, samo gomilu oružja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DARKO Nekić, državni tajnik u Ministarstvu uprave, čovjek je kojeg se od sinoć u medijima spominje kao mogućeg nasljednika Lovre Kuščevića.

Nekić je bivši gradonačelnik Senja. Rođen je 11.10. 1968. u Senju, gdje je nakon završenog fakulteta bio kustos Gradskog muzeja, a jedno vrijeme predavao je i na Sveučilištu u Rijeci.

HDZ-ovac je postao 2005. godine i tada ga je prilično krenulo jer već iduće godine postaje gradonačelnik. To je pozicija na kojoj će se zadržati do 2017. godine.

U Ministarstvu uprave od 2017. godine

Ovaj HDZ-ovac po zanimanju je profesor povijesti i arheologije, a u Ministarstvu uprave je od 2017. godine. Tada je ispunio i imovinsku karticu koja kaže kako Nekić živi u izvanbračnoj zajednici u Senjskoj Dragi, dok mu je boravište u Velikoj Gorici. Ima troje djece.

Kao državni tajnik prima popriličnih 16.560 kuna mjesečno neto, odnosno 24.612 kuna bruto. Osim toga, Nekić nema drugih primanja. Životna partnerica mu je zaposlenica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, gdje godišnje neto zaradi 79.359 kuna.

Nema puno nekretnina - stan i garažu na partnericu

Nekić, za razliku od Kuščevića, nema pretjeranu dugačku rubriku "Podaci o nekretninama".

Njegova partnerica vlasnica je stana od 47 kvadrata u Velikoj Gorici. Stan je vrijedan pola milijuna kuna, a kupljen je kreditom. Možda baš kreditom koji je njegova partnerica podigla 2017. godine. Tada je, prema podacima iz imovinske kartice, ona u HPB-u podigla kredit od 381.000 kuna.

Osim stana, na partnericu glasi i garaža, također u Velikoj Gorici.

Naslijedio Tomos

Nekić na svoje ime ima stari traktor iz 1982. godine vrijedan oko 15.000 kuna. Posjeduje i radni stroj iz 1982. godine vrijedan 10.000 kuna. I traktor i radni stroj, baš kao i motocikl, dobio je nasljedstvom. Vlasnik je, naime, starog Tomosa 14 iz 1984. godine vrijednog 2000 kuna.

Nekić i partnerica voze dva automobila.

Nekić je vlasnik i Škode Octavie iz 2019. godine vrijedne 152.000 kuna. Partnerica mu vozi Opel Astru iz 2008. godine.

Kolekcija oružja

Možda i najzanimljiviji dio Nekićeve kartice su podaci o oružju koje posjeduje. Nekić je vlasnik četiri komada lovačkog oružja. Nekić je vlasnik Suhl dvocijevne lovačke puške, puške Merkel drilling, karabina i lovačkog pištolja.

Što se tiče štednje, Nekić je uštedio 9500 eura na svoje ime. Postoji i štednja za dijete na kojoj se do sada skupilo 7136 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.