Tko je na kraju načelnik općine Saborsko: Šaman Luka Hodak, Marko Bićanić ili nitko?

STANOVNIKE općine Saborsko posljednjih dana muči tko je zapravo načelnik njihove općine, jer se naime Vlada ni sama ne može odlučiti koga staviti na službene stranice pa tako rotiraju imena šamana Luke Hodaka, Marka Bičanića i prazno, nepopunjeno mjesto.

Trenutno se na tom mjestu, prema podacima vidljivim na stranicama Vlade, nalazi šaman Hodak, a još jučer je na stranicama pod imenom i prezimenom načelnika stajao Marko Bičanić. No, u međuvremenu, danas je neko vrijeme ime načelnika te općine na istim stranicama bilo upražnjeno. "Ako Vladu, Ivu Sanadera i HDZ nije sramota za ovu sprdačinu i sramotu onda nije ni nas", piše portal saborsko.net.

Hodak dao ostavku prije mjesec dana

Kako od lokalnog vijeća ne mogu dobiti informacije tko je zapravo načelnik općine Saborsko, lokalno stanovništvo i mediji se pitaju tko im odgovor može dati, jer je očito da i u Vladi nisu baš na čistom s tim tko je načelnik u toj općini.

Radio Mrežnica prenosi kako u Općini tvrde da je načelnik općine Luka Hodak, koji se trenutno nalazi i na stranicama Vlade, i koji je još prije mjesec dana na to mjesto dao ostavku.

"Hodak je navodno dao ostavku. Nakon toga bilo bi logično da uslijedi sjednica Vijeća i ostavka se prihvati ili odbije. Ako se prihvati, treba odrediti novog načelnika, a najlogičnije bi bilo da to bude dosadašnji zamjenik Marko Bićanić. Međutim, sjednica nije održana i ne znam tko je načelnik. Obojica dolaze u Općinu", kazao je za Radio Mrežnicu predsjednik tamošnjeg HSS-a, Ivan Matovina, koji je i sam potencijalni kandidat za načelnika.

"Jučer je najprije bilo da je Bićanić načelnik, pa prazna rubrika, a sad da je Luka Hodak. Na koju se foru to mijenja, nije mi jasno: čas je Luka, čas je Bićanić", enigma je koja izmiče i Matovininoj logici, koji ističe kako bi stanovnici Saborskog ipak trebali znati tko im je načelnik te da isto tako nisu zaslužili da ih se tako povlači za nos.

B.V.
Foto: Vlada.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.